« Život
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
MA DA?!

Muškarci bi voljeli da i žene povremeno plaćaju račune

Doba džentlmena je definitivno na zalasku jer sve više muškaraca vjeruje da ne bi trebali biti galantni

Muškarci se ne bi bunili da i žene pripomognu
Muškarci se ne bi bunili da i žene pripomognu (Shutterstock)
Više o

žene

,

plaćanje računa

,

muškarci

,

spoj

Najveći broj muškaraca na sastancima i dalje plaća račune za večere i piće, no ne bi se bunili kad se i žene ponekad dohvatile novčanika i pripomogle, kaže novo istraživanje koje je proveo NBC News na preko 17 tisuća nevjenčanih heteroseksualnih muškaraca i žena. 

Zapravo se radi o prirodnoj posljedici ženske emancipacije, jer je običaj da muškarci uvijek plaćaju nastavo u vremenima, ne tako davnim, kad su žene zarađivale višestruko manje od muškaraca pa je bilo logično da muškarci uvijek plaćaju i tako pokazuju da mogu osigurati budućnost. 

No, vremena su se promijenila i žene su postale izjednačenije s muškarcima, a nerijetko su i bolje plaćene. Ipak, trenutno samo 58 posto muškaraca misli da mora platiti piće na prvom sastanku, u usporedbi s 84 posto žena.

Ipak, stvari se polako mijenjaju pa je 40 posto muškaraca i žena izjavilo da u prvih mjesec dana veze dijele troškove izlaska, ali se 44 posto žena uznemiri kad muškarci očekuju da one plate račun, dok isti postotak muškaraca tvrdi kako bi prestali izlaziti sa ženama koje nikad ne plaćaju račune.

16.08.2013. 14:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh