« Fun
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
VENERA I MARS

Muška svinja savjetuje: Kako da ne budete jedna od "onih" žena

Iako na kraju dana ne možemo bez vas, to nipošto ne znači da vam ostatak vremena ne trebamo reći sve što vas ide

Fotografija vijesti
Više o

muškarci i žene

,

ljubavne veze

,

skladan brak

Malo je toga o muškarcima, ženama i razlici njihovih svjetova, a da na tu temu već nisu napisane tisuće i tisuće stranica članaka i knjiga. Ipak, bez obzira na to što se često govori kako su muškarci i žene sa različitih planeta, u stvarnosti smo sličniji nego je to ijedna strana voljna priznati. Konačno, na kraju dana, ionako ne možemo jeni bez drugih. Upravo zbog svega toga s vremena na vrijeme jedni drugima nevjerojatno idemo na živce. Donosimo vam pet tipičnih ženskih osobina od kojih se diže kosa na glavu (ako je ima) svakom prosječnom muškarcu.

1. Tvrdite da veličina nije važna, ali to ne mislite

Biološki gledano, žensko preferiranje visokih muškaraca itekako ima smisla. Još u doba praskozorja čovječanstva, viši i veći muškarci (da ne kažemo mužjaci) značili su i veću sposobnost zaštite svoje partnerice i zajedničkog potomka, čime se znatno povećavala šansa da svi troje prežive i nastave obiteljsku lozu. Ipak, ljudi već neko vrijeme ne žive u pećinama, a viši muškarci (uglavnom) ni na koji način više ne garantiraju veću šansu za nastavljanje obiteljske loze. Nažalost, visina je samo još jedan način dažene pred nas frajere stavljaju dodatne sulude kriterije. Vidjet ćemo tko će se smijati i biti izbirljiv jednom kad prođete trideset i petu.

2. Neprestano postavljate nove zahtjeve pred nas

Većina je muškaraca sasvim zadovoljna malim, jednostavnim stvarima u životu. S druge strane, žene redovito životu pristupaju kao da je popis obaveza gdje, kad obave jednu, odmah kreću s rješavanjem druge.

Izlazite van i dobro se slažete? Vrijeme je za razgovor o vezi.

U vezi ste? Vrijeme je za razgovor o zajedničkom životu.

Živite skupa? Vrijeme je za razgovor o braku.

U braku ste? Vrijeme je za razgovor o djeci.

Kad bi veze bile poput karijere, sve bi žene već odavno bile direktorice.

3. Želite biti jednake, ali i da vas tretiramo kao kraljice

S jedne strane, neprestano slušamo o tome kako u 21. stoljeću žene još uvijek zarađuju manje od muškaraca, što je doista nešto čemu treba stati na kraj. S druge strane, teško se oteti dojmu da mnoge žene još uvijek podsvjesno smatraju kako živimo u pedesetim godinama 20. stoljeća i da muškarac obavezno mora dobro zarađivati ukoliko želimo biti „pravo muško". Kao i u mnogim drugim stvarima, i ovdje žene iskorištavaju najbolje od oba svijeta, a nas muškarce opet dovode u situaciju da nikako ne možemo biti u pravu. Budite sigurne, uskoro će se i naš glas ponovno čuti.

4. Koristite mjesečnicu kao univerzalnu ispriku za sve

Već vas vidimo kako vrištite: Muškarci nemaju mjesečnicu i nikada neće moći shvatiti kako je to kad te peru hormoni poput omanjeg tornada. E pa znate što? I mi imamo loših dana u mjesecu. I uglavnom se (nimalo slučajno) poklapaju s vašim lošim danima. Ipak, mi se nikada ne istresamo na vama, već to rješavamo na cijeli niz drugih načina, od kojih većina znači da ćemo opet od vas dobiti jezikovu juhu. Od života s mjesečnicom jedino je gore živjeti s ženom koja ima mjesečnicu.

5. Pravite se da mi vas trebamo više nego vi nas

Znamo da ste pametne, jake, neovisne i sve ostalo što si već tepate jedne drugima. S druge strane, to nipošto ne znači da vam je zabranjeno osloniti se ponekad i na nas. Vjerovali ili ne, kvalitetna ljubavna veza podrazumijeva i snažan partnerski odnos. Partnerski ljubavni odnos podrazumijeva dijeljenje svih velikih i malih životnih radosti, ali i tuga. Mi dajemo, vi uzimate. Vi dajete, mi uzimamo. Znamo da ovo možda zvuči pomalo ljigavo romantično, ali duboko ispod te vaše cinične ljuske čuči osjećajna osoba koja se potpuno slaže s nama. Na kraju krajeva, svi znaju da muškarac ne može biti u krivu.

Piše: M. Lozančić
29.06.2012. 18:58:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh