« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
UBOJSTVO

Musharraf: Nisam ubio Benazir Bhutto

Više o

Benazir Bhutto

Pakistanski predsjednik Pervez Musharraf jučer se, pod paljbom novinarskih pitanja na tiskovnoj konferenciji, ozbiljno naljutio što se njega i obavještajne službe dovodi u vezu s ubojstvom oporbene čelnice Benazir Bhutto. Pakistanskog predsjednika najviše su iznervirale optužbe pristaša Bhutto koji prosvjeduju uzvikujući ‘Musharraf ima krvave ruke’.

ISTRAGU VODE BRITANCI
Kako bi dokazao da u istrazi o ubojstvu oporbene čelnice nema tajni, pakistanski predsjednik pozvao je istražitelje Scotland Yarda.
- Iskreno, mislim da su takve optužbe izravni napad na moje dostojanstvo. Nisam ni feudalni ni plemenski vođa, odgojen sam u iznimno uljuđenoj i školovanoj obitelji, na vrijednostima koje zabranjuju ubojstvo i spletkarenje. I to je sve što imam reći - izjavio je Musharraf.

Potom je naglasio da nije ‘sasvim zadovoljan’ istragom koja se vodi o ubojstvu, pa je uputio poziv britanskom premijeru Gordonu Brownu da u Pakistan pošalje forenzičare Scotland Yarda koji će provesti nezavisnu istragu. Istaknuo je da ni vlada niti obavještajne službe nisu pokušale sakriti nikakvu ‘tajnu’.

Piše: hina
04.01.2008. 13:27:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh