« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
OVAKO ĆEMO

MUP i Ministarstvo uprave provjerit će potpise za referendum

VIDEO: Predsjednik odbora Vladimir Šeks odbacio je prijedlog zastupnika SDP Josipa Leke, da i zastupnici sudjeluju u provjerama popisa i potpisa na slučajnom uzorku

vladimir šeks referendum zor
vladimir šeks referendum zor (Nenad Dugi/CROPIX/Infopunkt.tv)
Više o

referendum

,

MUP

,

Vladimir Šeks

,

ZOR

,

Zakon o radu

,

Ministarstvo uprave

,

potpisi

Saborski odbor za Saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav je na današnjoj sjednici jednoglasno podržao prijedlog da MUP i ministarstvo uprave provjere vjerodostojnost 813.061 potpisa koje je prikupilo pet sindikalnih središnjica za raspisivanje referenduma protiv promjena Zakona o radu (ZOR).

Predsjednik odbora Vladimir Šeks odbacio je prijedlog zastupnika SDP Josipa Leke, da i zastupnici sudjeluju u provjerama popisa i potpisa na slučajnom uzorku. Šeks je još ocijenio, da je za provjeru popisa i potpisa potrebno barem 30 dana.

Zastupnica SDP Ingrid Antičević Marinović je izrazila nadu, da će nadležna tijela revno provjeravati popise birača i kad su u pitanju izbori.

Nakon sjednice Šeks je novinarima rekao, da će o načinu izvođenja referenduma odlučiti nakon što se provjeri imaju li sindikati potrebnih deset posto potpisa svih birača, što je oko 450.000 potpisa, dok je Leko izjavio, da nema dvojbi, da će referendum biti proveden prema izmjenama ustava i zakona o referendumu, prema kojima je za potvrdu volje naroda potrebna natpolovična većina birača, koji su izašli na referendum, a ne natpolovična većina svih birača.

15.07.2010. 11:55:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh