« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
ZELENI OGORČENI

Multimilijunaš ostavio bogatstvo španjolskoj kraljevskoj obitelji

pokojni Juan Ignacio Balada Llabres, poslovni čovjek koji je živio na Balearima, stekao je imetak koji se procjenjuje na desetke milijuna eura

Španjolski princ Felipe i princeza Letizia dobili su dio imetka preminulog multimilijunaša
Španjolski princ Felipe i princeza Letizia dobili su dio imetka preminulog multimilijunaša (Getty Images)
Više o

milijunaš

,

Španjolska

,

kraljevska obitelj

,

stranka zelenih

Španjolski multimilijunaš koji je umro u studenome prošle godine, ostavio je svoj imetak princu Felipeu i osmero unučadi kralja Juana Carlosa, što je izazvalo nezadovoljstvo stranke zelenih koji ističu da bi bilo bolje poslati taj novac unesrećenima na Haiti.

"Pokojnikova želja je da se njegov imetak podijeli na dva dijela, jedan dio pripao bi princu Felipeu, njegovoj ženi Letiziji i osmero unučadi kralja Juana Carlosa i kraljice Sofije, a drugi je namijenjen zakladi koja će se baviti temama od općeg interesa, a treba ju osnovati princ Filipe", objavila je kraljevska palača.

Juan Ignacio Balada Llabres, poslovni čovjek koji je živio na Balearima, stekao je bogatstvo koje se procjenjuje na desetke milijuna eura, piše tamošnji list Ultima Hora Menorca. List piše da princ Felipe i njegova žena "nisu bili u prilici upoznati se s tim poduzetnikom" za njegova života.

No vijest nije dobro odjeknula u katalonskoj stranci zelenih ICV koja ističe da "s obzirom da građani svojim porezom plaćaju uzdržavanje kraljevske obitelji, bilo bi u redu da novac dobiven oporukom dade državi". Stranka predlaže da se novac iskoristi za "financiranje mjera za suzbijanje gospodarske krize" i za "pomoć u obnovi Haitija" koji je pogodio strašan potres. (hina/metro-portal)

15.01.2010. 22:02:37
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    16.01.2010. 08:27
    nema kraja pohlepi i taštini glupih bogatuna... ako postoji pakao, siguran sam da se ovaj fino prži sada...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh