« Kultura
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
SOLO#2

Multimedijski umjetnik Brice Leroux gostuje u MSU

Multimedijalno događanje Solo#2 ispituje mogućnosti korespondencije muzičkih struktura s bogatstvom vizualne kompozicije

(MSU)
Više o

Muzej suvremene umjetnosti

,

zagreb-info

,

multimedijalni projekt

,

Brice Leroux

Eurokazova sezona u Muzeju suvremene umjetnosti nastavlja se inozemnim gostovanjem francusko-belgijskog multimedijskog umjetnika Bricea Lerouxa čija će se plesno-svjetlosna instalacija tematski nadovezati na lumino-kinetičke konstrukcije Aleksandra Srneca (EXAT 51) koje su istovremeno predstavljene u izložbenom programu MSU-a.  

Francuski plesač i koreograf Brice Leroux od svoje dvadeseste godine živi u Bruxellesu gdje 1999. osniva grupu Continuum. Iskustvo plesanja u grupi Rosas kao i studij muzikologije i etnomuzikologije utječu na njegov koreografski rad koji karakterizira analitička preciznost i strukturirana improvizacija.

Inspiraciju crpi izravno iz kvantne mehanike: njegova fascinacija obrascima koji se ponavljaju i serijama beskonačnih pokreta u formi lupinga razgrće mikro-slojeve percepcije i potiče imaginaciju.  

Multimedijalno događanje Solo#2 ispituje mogućnosti korespondencije muzičkih struktura s bogatstvom vizualne kompozicije te se stoga može nazvati partiturom. Nakon što gledatelj uđe u instalaciju (predviđenu za 50 osoba), suočit će se s tijelom plesača koje se nazire u tami.

Tijelo rotira, pa iako je vidljivo iz svih mogućih kutova, nismo sigurni što gledamo. Je li to iluzija ili ne? Obrisi postupno blijede u mraku i sve što na kraju vidimo struktura je instalacije. Ostajemo u iščekivanju do zadnjeg trenutka sve dok se ne stišaju otkucaji stotine metronoma iz Ligetijeve Simfonijske poeme.

Izvedbe:četvrtak, 11. veljače u 18.00 i 21.00 sat
petak, 12. veljače u 14.00 i 18.00 sati
subota, 13. veljače u 14.00 i 18.00 sati

08.02.2010. 12:14:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh