« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
ZATVARANJE?!

MSU ostaje bez struje?

Nedavno spektakularno otvorenom muzeju mogao bi uskoro zavladati mrkli mrak

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vjekoslav Skledar/CROPIX )

Muzej suvremene umjetnosti otvoren je prije nepuna tri mjeseca, a već mu prijeti zatvaranje i to zbog nepodmirenih računa za struju.

"Imat ćemo sastanak u gradskom Uredu za kulturu, obrazovanje i sport s obzirom na to da novac koji smo dobili za materijalne troškove ne pokriva u dovoljnoj mjeri realne troškove funkcioniranja muzeja", najavila je ravnateljica MSU-a Snježana Pintarić za Novi list.

Priznala je da će se MSU naći u velikim problemima ako Grad ne podmiri troškove, ali i izrazila nadu u povoljan ishod: "Uvjerena sam da će u Gradu pokazati razumijevanje za naše probleme te da će, kao i uvijek do sada, naći rješenje."

Do problema je navodno došlo zbog manjkavosti u izračunu financija potrebnih za funkcioniranje muzeja jer je osnivač i glavni financijer, Grad Zagreb, iz projekcija izostavio stavku energije.

S obzirom na veličinu prostora od 14,5 tisuća četvornih metara te projekcije kojima je 24 sata dnevno prekriveno čitavo pročelje zgrade, troškovi funkcioniranja iznose oko 900 tisuća kuna mjesečno, doznaje tportal.

09.02.2010. 12:59:26
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ZAKS
    10.02.2010. 09:11
    SRAMOTA!!!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh