« Seks
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
SVE JE SUPER, ALI...

Može li veza preživjeti bez dobrog seksa?

Mnogo je partnera koji imaju idealan odnos unutar para, ali kad je u pitanju intimni život stvari ne stoje baš najbolje

(Shutterstock)
Više o

sex

,

seks

,

veza

,

ljubavni odnosi

Bez pretjeranog filozofiranja i kvazi-psihologije, za uspješnu vezu potrebni su povjerenje, komunikacija, predanost, ljubav - i seks! Budimo realni. Upravo u ovom posljednjem području često nastaju problemi. Stoga bi valjalo postaviti pitanje biste li mogli ostati u vezi s partnerom koji vas ne zadovoljava? I kad seks nije baš najbolji? Ako ste nekim slučajem upravo u vezi s osobom s kojom se baš ne slažete najbolje u krevetu ili koja vam seksualno ne može udovoljiti pa vam je odnos na klimavim nogama, pročitajte članak do kraja i zatim odlučite vrijedi li se boriti.

Možete li bez toga?

Vjerovali ili ne, mnogi parovi mogu bez seksa. Točnije, bez seksa kakvog svi smatramo da treba biti. Oni shvaćaju da im je veza dragocjenija od bilo čega drugog pa ostaju zajedno čak i ako seks nije baš ekstra zabavan. Pa ipak, sve na kraju ovisi i o tome što pojedinac podrazumijeva pod sjajnim seksom.

Može li vam liječnik pomoći?

Prema riječima indijskog seksologa dr. Hiten Shah, seks je kao određena vrsta ponašanja. Može biti naučeno i od njega se može odučiti. Seksolog može biti od velike pomoći jer njega ne zanima samo seks para već širi aspekt veze. Moguće je da neke probleme sami partneri ni ne mogu uvidjeti.

Morate li još učiti?

Mnogi novopečeni parovi i mladenci suočavaju se s ovim problemom. Iako je ljubav između njih neupitna, moguće je da ne znaju najosnovnije stvari kad je seks u pitanju. Taj problem se  može riješiti putem brojnih knjiga, internetskih članaka pa savjetovališta čak i uz pomoć liječnika. Odabir je prepušten pojedincu. Najbolje bi bilo da partneri i 'teoriju' uče zajedno.

Jeste li pod stresom?

Financije, problemi kod kuće, nevolje na poslu, sve to može povećati razinu stresa i tjeskobe.Poznato je da oboje ubijaju želju za intimnošću. Analizirajte svoj život, identificirajte probleme i pokušajte ih riješiti što prije.

Je li nešto dublje u pitanju?

Jeste li možda potpuno nekompatibilni? Možda se niste emocionalno povezali? Razgovor sa seksologom mogao bi vam otvoriti neka nova vrata i ponuditi potencijalna rješenja. Možda su u pitanju stvari psihološke prirode. Ili vam partner jednostavno ne pruža ono što trebate? Psiholozi, seksolozi, Internet, knjige za samopomoć danas su dostupni više nego ikada. Ako vam sve to ne pomogne u poboljšanju intimnog života s partnerom, možda je vrijeme da okrenete novi list.

15.03.2010. 16:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh