« Film
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
ŠAŠAVA IDEJA

Motovun Film Festival 'preskočio' 13. izdanje

Otvoren je natječaj za Motovun Film Festival čije su ovogodišnje izdanje, organizatori odlučili najaviti kao četrnaesto, iako se festival održava 13. put

Fotografija vijesti
Više o

Motovun film festival

,

nesretan broj

,

14. izadnje

Organizatori festivala su objasnili da, unatoč tome što mnogi vjeruju da broj 13 donosi nesreću, među njima nema onih koji se boje toga broja, a ideja o preskakanju trinaestog izdanja nastala je u šali i odmah je jednoglasno prihvaćena "kao i sve šašave ideje", prenosi Hina.

Autori i producenti pozvani su da prijave svoje filmove do 20. lipnja, za glavni program, odnosno selekciju dugometražnih igranih i dokumentarnih filmova i za program "Motovunski kratki", selekciju kratkih igranih i animiranih filmova u trajanju do petnaest minuta.

Već trinaest godina Motovun Film Festival posvećen je otkrivanju najuzbudljivijih priča koje svijet može ponuditi, ističu organizatori, najavljujući da će ove godine zemlja-partner festivala biti Irska. Ta će se kinematografija hrvatskoj publici predstaviti ponajboljim igranim, dokumentarnim, kratkim i eksperimentalnim filmovima nastalima u proteklih pet godina.

Prošle godine na festivalu su prikazana 93 filma iz 34 zemlje, od kojih je 27 sudjelovalo u konkurenciji za glavnu nagradu "Propeler Motovuna". Kako je festival posvećen i poticanju regionalne suradnje kinematografija s područja bivše Jugoslavije 2010. je uvedena i nagrada Bauer za najbolji regionalni film.

11.03.2011. 18:22:44
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    HBomb
    21.03.2011. 12:26
    zašto ne bi odmah onda na dvadeseti? ono, pošto bi bio jubilarni.. okrugla brojka, ne?
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh