« Film
objavljeno prije 4 godine i 2 mjeseca
KINO PROGRAM

Motovun Film Festival donosi novu atrakciju Andreja Bujalskog

Podržite djevojke je pronicljiv prikaz žena u muškom svijetu • U sklopu Ženijalnih dana prikazuje se diljem Hrvatske od petka, 6. ožujka

Podržite djevojke
Podržite djevojke (Arhiva)
Više o

Motovun film festival

,

Andrej Bujalski

Motovun Film Festival donosi u sklopu 6. Ženijalnih dana novu atrakciju američkog redatelja Andreja Bujalskog koji je ovog ljeta gostovao u Motovunu. Topla komedija Podržite djevojke smještena je u tipičnom američkom restoranu brze hrane čija je politika zapošljavanje oskudno odjevenih konobarica, a Lisa (Regina Hall) je voditeljica bara koja svoj posao uzima ozbiljno te štiti djevojke od neprimjerenog i sirovog ponašanja gostiju. Lisa ima nezaustavljiv optimizam i vjeru u svoje djevojke, goste i sebe, no tijekom dugog i čudnog dana nađe se pred izazovima.

Naslov se poigrava sloganom koji Amerikanci koriste u znak podrške vojnicima koji ratuju po svijetu - "podržite momke" te time želi podsjetiti da postoji i druga skupina boraca koji svoje bitke vojuju svakodnevno, ali odmah tu, u neposrednoj blizini. Podržite djevojke pronicljiv je prikaz žena u muškom svijetu te suosjećajna oda američkoj radničkoj klasi, u kojoj neke od glavnih uloga nose zvijezde serije Narančasta je nova crna i franšize Mrak film.

Film je od petka, 6. ožujka na rasporedu u čak 21-om kinu diljem Hrvatske, i to u riječkom Art kinu Croatia, pulskom kinu Valli, dubrovačkom Kinu Sloboda, splitskim Zlatnim vratima i splitskom Domu mladih, zadarskom Centru nezavisne kulture, koprivničkom kinu Velebit, valpovačkom kinu Korner, zelinskom POU, varaždinskom kinu Gaj, kinu Zabok, kutinskom kinu Moslavina, kinu Marof, korčulanskom Domu kulture, kinu Slatina, kinu Pazin, Centru za kulturu Čakovec, kinu Pobjeda u Metkoviću, Pop up ART kinu u Samoboru, POU kino Gorica i bjelovarskom KMC Bjelovar.

Ženijalne dane organizira Kino mreža uz financijsku potporu Zaklade Kultura nova i Hrvatskog audiovizualnog centra, a održavaju se od 5. do 9. ožujka. Međunarodni dan žena, 8.ožujak, još jednom slavimo kroz filmove i to projekcijama tri djela koja na različite načine i kroz različite žanrove tematiziraju borbu za jednakost i ravnopravnost u izrazito maskulinom svijetu.

05.03.2020. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh