« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
17 KILOMETARA

Moslavačka magistrala od Popovače do Kutine konačno obnovljena

Vrijednost obnove cijele dionice Moslavačke magistrale je 75 milijuna kuna, radi se o jednoj od najopterećenijih prometnica u Hrvatskoj

Obnova ceste
Obnova ceste (Shutterstock)
Više o

Kutina

,

sisačko-moslavačka županija

,

Eko centar

,

Janna Eijer

,

Coffeechock Company

Završetak temeljite obnove Moslavačke magistrale od Popovače do Kutine, u duljini od 17 kilometara, čija je vrijednost 45 milijuna kuna, danas je svečano obilježena u Popovači, Voloderu, Repušnici i Kutini, mjestima povezanima tom prometnicom u Sisačko-moslavačkoj županiji koja je i finacirala građevinske radove, priopćeno je danas iz te županije.

Riječ je o jednoj od najopterećenijih prometnica u Hrvatskoj, županijskoj cesti na relaciji Popovača - Kutina, s dva kružna toka čija je obnova počela krajem travnja 2009., a završena početkom jeseni ove godine.

Vrijednost obnove cijele dionice Moslavačke magistrale je 75 milijuna kuna, a kapitalnih ulaganja u obnovu ceste nastavit će se na jesen 2011., najavila je sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel.

"Prometnicu, koja je alternativni pravac dijelu autoceste Zagreb - Lipovac, nastavljamo obnavljati u jesen 2011. godine", kazala je županica Lovrić Merzel i naglasila da se tom obnovom stvaraju preduvjeti za brži gospodarski razvoj Moslavine i Zapadne Slavonije te cijele Sisačko- moslavačke županije.

Sisačko-moslavačka županija, odnosno, Županijska uprava za ceste, u proteklih je pet godina u redovno, izvanredno i pojačano održavanje cesta, sanaciju klizišta te u kapitalne projekte uložila 300 milijuna kuna, te obnovila nešto više od 100 kilometara cesta i sanirala desetak opasnih klizišta, stoji u priopćenju.(hina/metro-portal)

23.10.2010. 20:12:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh