« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci

MORH otpušta 700, a MVP 500 djelatnika

Ministarstva najavljuju smanjenje broja zaposlenih

Vukelić je najavio veća izdvajanja za modernizaciju vojske
Vukelić je najavio veća izdvajanja za modernizaciju vojske (Dragan Matić/CROPIX)
Više o

MORH

,

MVP

Umjesto sadašnjih 1700, u Ministarstvu obrane će do kraja 2008. ostati najviše tisuću zaposlenih. Višak djelatnih vojnih osoba, tvrdi ministar  Branko Vukelić, neće završiti na ulici.

Ministar obrane na prvoj konferenciji za novinare nakon imenovanja najavio je da će preustroj Ministarstva završiti do kraja godine. Kako je preustroj u najvećoj mjeri već obavljen, ministar kaže da neće biti novih velikih otpuštanja. Po njegovim riječima, dio ljudi će u starosnu mirovinu, a dio odlazi zbog ‘zdravstvenih problema’.

I novi ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković, piše Jutarnji list, najavio je veliko pospremanje i reorganizaciju svoga ministarstva i cijele diplomatsko-konzularne mreže.

Modernizacija vojske
Ove će se godine za modernizaciju vojske izdvojiti više od 600 milijuna kuna, a oko 270 milijuna ići će za plaće djelatnika OSRH-a.
‘Cilj nam je do 2010. godine doći s proračunom za MORH na razinu od dva posto BDP-a’, rekao je Vukelić naglasivši da za ovu godinu predviđa izdvajanje od 1,8 posto. 

Dobri poznavatelji prilika na Zrinjevcu kažu da ministrove riječi znače i najavu smanjenja broja zaposlenih. Preliminarno snimanje situacije pokazalo je, naime, da je u sustavu MVP-a zaposleno oko 1500 ljudi, a procjenjuje se da je oko jedne trećine, dakle petstotinjak njih, suvišno te da ne rade dobro svoj posao. 

Piše: mex
29.01.2008. 21:38:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh