« Glazba
objavljeno prije 7 godina i 8 mjeseci
NAJAVE

Moonspell u Vintage Industrial Baru 4. listopada

Promotivna turneja „Road to Extinction" je još uvijek aktualna i u sklopu njenog petog nastavka će Moonspel svratiti 4. listopada u zagrebački Vintage Industrial Bar

Moonspell stiže u Vintage
Moonspell stiže u Vintage (Arhiva)
Više o

koncert

,

Vintage Industrial Bar

,

Moonspell

,

Phantasmagoria

,

Eleine

,

The Foreshadowing

Portugalske gothic metal legende Moonspell će 4. listopada u sklopu „Road to Extinction" turneje nastupiti u zagrebačkom Vintage Industrial Baru uz čak tri predgrupe; The Foreshadowing, Eleine i Phantasmagoria.

Moonspell su osnovani 1992. godine. Dvije godine kasnije objavljuju svoje prvo izdanje ''Under the Moonspell'', a godinu nakon ''Wolfheart'' sa kojima su uz Paradise Lost, Tiamat, Type O Negative,...utrli put gothic metala. Svjetski uspjeh su postigli u vrijeme ekspanzije gothic metala sredinom devedesetih sa albumima „Irreligious" i „Sin - Peceado" sa kojim su dospjeli do prvog mjesta portugalske top liste i hitovima „Raven Claws", „Mephisto", „Opium", „Magdalene", „2nd Skin". Na ta dva albuma se Moonspell približavaju dark rock zvuku pa ih je prihvatila, pored metalske, i gothic publika.

Moonspell su objavili deset studijskih albuma, od kojih je posljednji, ''Extinct''. Sa „Extinctom" se Moonspell vračaju u svoje darkerske vode do toga da singl „Medusalem" neodoljivo podsjeća na The Sisters Of Mercy, no u prepoznatljivom Moonspell ruhu. Promotivna turneja „Road to Extinction" je još uvijek aktualna i u sklopu njenog petog nastavka će Moonspel svratiti 04. listopada u zagrebači Vintage Industrial Bar, dok će dan prije nastupiti u klubu Mostovna u Novoj Gorici, a dan kasnije u beogradskom Domu Omladine.

The Foreshadowing

Kao gosti će na sva tri spomenuta koncerta nastupiti čak tri grupe; gothic doom metalci The Foreshadowing iz Rima koji predstavljaju svoj novi album „Seven Heads Ten Horns" (Cyclone Empire Records), švedski symphonic metal band Eleine kojeg predvodi istoimena pjevačica i zagrebačke goth rock legende Phantasmagoria; tako da je ovo u biti pravi mali goth metal festival!

Početak koncerta je najavljen za 19 sati, a cijena ulaznica iznosi 150 kn u pretprodaji dok će ulaznice na ulazu koštati 170 kn. Ulaznice se mogu kupiti na slijedećim pretprodajnim mjestima i online shopovima: u Zagrebu:

Dirty Old Shop - Tratinska 18 (online: http://www.dirtyoldempire.com/shop/ i 01 5573 888), Kloto - Masarykova 14
Purgatory - Ozaljska 46
Octopus Piercing Studio - Gundulićeva 31
Rockmark - Berislavićeva 13
Vallhala Metal Bar - Radićeva 25.

U Rijeci:

Dallas Music Shop - Splitska 2A,

On line: On Parole - http://www.on-parole.com/shop/tickets,

Eventim sistem www.eventim.hr.

28.09.2016. 16:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh