« Biznis
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
JOŠ GORE ...

Moody's izglede za rejting Hrvatske promijenio u negativne

Agencija za ocjenu kreditnog rejtinga Moody's Investors Service promijenila je u petak izglede za rejting Hrvatske iz stabilnih u negativne

Još jedna šamarčina Liniću
Još jedna šamarčina Liniću (Arhiva)
Više o

Moody's

,

kreditni rejting

Nesposobnost trenutne Vlade da smanji deficit i prestane se zaduživati kako bi održala državno rasipanje novaca na sadašnjoj razini nije prošla nezapaženo kod agencija za rejting, pa je Moody's prvi odlučio zalijepiti još jednu vrelu šamarčinu Slavku Liniću.

Faktori koji su utjecali na promjenu izgleda za rejting su oslabljeni srednjoročni gospodarski izgledi, spori tempo smanjenja proračunskog deficita, te veliki zahtjevi za servisiranjem vanjskog duga, navodi Moody's u obrazloženju.

'Srednjoročni izgledi su pogoršani zbog izazova po konkurentnost, nastavljenog procesa razduživanja i fiskalne konsolidacije koja prigušuje rast'.

Agencija Moody's je međutim potvrdila važeći rejting Hrvatske Ba1 jer očekuju da se hrvatska proračunska metrika neće pogoršavati naglo kao u protekle dvije godine zbog očekivanih mjera koje će usvojiti u sklopu europske procedure prekomjernog deficita.

22.03.2014. 14:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh