« Hi-tech
objavljeno prije 4 godine i 10 mjeseci
COOL

Montreal postaje centar umjetne inteligencije

Montreal želi postati glavno središte za istraživanje područja umjetne inteligencije na temelju stručnosti globalno priznatih kanadskih stručnjaka poput Yoshue Bengija

Ericsson baca rukavicu svima
Ericsson baca rukavicu svima (Arhiva)
Više o

Ericsson

,

umjetna inteligencija

Švedski telekomunikacijski div Ericsson najavio je otvaranje „globalnog akceleratora za umjetnu inteligenciju (AI)" u Montrealu, sljedeći time primjer tehnoloških kompanija poput Googlea, Facebooka i Microsofta.

Specijalizirani laboratorij fokusirat će se na „primjenu AI-ja i tehnologija automatizacije u proizvodnji 'inteligentnih' proizvoda i usluga, baziranih na podacima", priopćili su u četvrtak iz Ericssona.

Rad laboratorija utjecat će u prvom redu na mobilne mreže nove generacije 5G, dodaju.

„Razvoj kapaciteta umjetne inteligencije značajno će utjecati na automatizaciju i evoluciju 5G i postojećih mreža", rekao je direktor Ericssonova kanadskog ogranka Graham Osborne.

Švedska kompanija u Kanadi zapošljava tisuću radnika na poslovima istraživanja i razvoja a jučer su najavili da ove godne planiraju zaposliti više od 30 radnika a u godinama koje dolaze možda i više.

Očekuje se da će njihova ulaganja u Kanadi u razdoblju od pet godina dosegnuti ukupno 40 milijuna kanadskih dolara.

Montreal želi postati glavno središte za istraživanje područja umjetne inteligencije na temelju stručnosti globalno priznatih kanadskih stručnjaka poput Yoshue Bengija.

10.07.2019. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh