« Kultura
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
AKCIJA

Montažstroj se odriče vlastite kazališne misije u ime budućnosti

Radna skupina za budućnost osmislila je pravi plan za spas ove zemlje i poziva vas da se priključite njihovim prezentacijama scenarija budućnosti

Montažstroj u akciji
Montažstroj u akciji (Damir Žižić)
Više o

budućnost

,

Montažstroj

,

Budućnost je sada

,

scenario

Montažstroj, jedinstveni kulturni brand koji objedinjuje različite umjetničke discipline i nove medije na društveno odgovoran način, odustao je od svoje kazališne misije i posvetio se kreiranju scenarija budućnosti Hrvatske. U projektu „Budućnost je sada" okupio je mlade i entuzijastične osobe koje imaju viziju budućnosti kako bi osmislili plan za ostvarenje pravednog društva. Ovi mladi ljudi okupljeni u radnu skupinu za budućnost analizirali su više desetaka postojećih scenarija budućnosti i odlučili se upotrijebiti scenarij njemačkog redatelja Rainera Wernera Fassbindera.

Suprotno hollywoodskim scenarijima katastrofe zbog kojih nam je lakše zamisliti propast svijeta nego propast kapitalizma, radna skupina za budućnost osmislila je pravi plan za spas ove zemlje i poziva vas da se priključite njihovim prezentacijama scenarija budućnosti. Prezentacije se odvijaju svakom srijedom, četvrtkom i petkom u svibnju za ograničen broj sudionika. Prve prezentacije odvile su se 8., 9. i 10. svibnja za ukupno 50 sudionika koji su se nakon prezentacije uključili u druženje i diskusiju s mladim Montažstrojevim scenaristima.

U sljedećim prezentacijama budućnosti od kojih se prve odvijaju 15., 16. i 17. svibnja na tajnim lokacijama možete sudjelovati prijavom na e-mail buducnost@montazstroj.hr nakon čega ćete biti obaviješteni o proceduri rezervacije svog mjesta i točnom terminu i lokaciji prezentacije. Umjesto novčane razmjene i kupnje ulaznice sudionici na prezentaciji mogu sudjelovati vlastitim angažmanom u obliku pisanja teksta o budućnosti za prezentacije srijedom, donošenjem točno određene namirnice za prezentacije četvrtkom te donošenjem određenog alkoholnog pića za prezentacije petkom.

13.05.2013. 10:11:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh