« Hi-tech
objavljeno prije 8 godina
VIŠE JE BOLJE

Monitori za jednostavan multitasking

Najnoviji monitori nude idealna riješenja za sve ove zahtjeve, jednostavnije rečeno moderan monitor treba pojednostaviti multitasking istodobno povećavajući produktivnos

Ovoga u sredinu, a onda ...
Ovoga u sredinu, a onda ... (AOC)
Više o

AOC monitori

,

zakrivljeni monitor

,

UltraWide

Današnje vrijeme digitalnih tehnologija zahtjeva da budemo brzi i razmišljamo unaprijed kako bi ispunili nekoliko zadataka istovremeno koristeći pritom razne podatke, tekstualne dokumente, fotografije i video materijale.

Multitasking je zato čarobna riječ u današnjim uredima pri čemu glavnu ulogu imaju najnoviji monitori. Oni nude idealna riješenja za sve ove zahtjeve, jednostavnije rečeno moderan monitor treba pojednostaviti multitasking istodobno povećavajući produktivnost. Najpogodniji za to su monitori širokih zaslona visokih rezolucija s širokim rasponom mogućnosti povezivanja. No postoji i više načina na koje korisnik možemo optimizirati upotrebu monitora koje trenutno ima u uredu.

1. Više prostora i povećana produktivnost uz UltraWide monitore

Za fleksibilan rad na projektima, korisnici moraju biti kocentrirani na više zadataka istovremeno. Idealno riješenje za to je prikazivanje više aplikacija simultano, a za to najbolji izbor je UltraWide monitor. S 21:9 širokim zaslonom vrijeme neprekidnog listanja ili prebacivanja između otvorenih prozora je gotovo. Nekoliko novih AOC modela dolazi i sa zakrivljenim zaslonom za potpunije iskustvo gledanja.

UltraWide monitori poput zakrivljenog AOC C3583FQ ili AOC U3477PQU omogućuju korisnicima da postave skoro četiri A4 stranice jednu pokraj druge, ili da bi dobili brzi pregled 16 različitih video prijenosa, primjerice s nadzornih kamera. Korisnici također mogu na jednoj polovici ekrana koristiti e-mail ili messenger a na drugoj uređivati datoteke ili dokumente. Oštra QHD ili Full HD rezolucija omogućuje pregled i do najsitnijih detalja bez obzira ako je na ekranu otvoreno više prozora. Osim toga, integrirana Multiview opcija poput picture in picture ili picture by picture su odličan izbor za uštedu prostora ali i vremena.

2. Više povezivanja: monitor kao središte multitaskinga

Direktno povezivanje s više perifernih uređaja omogućuje korisnicima da ispune svoje zadatke s visokom produktivnošću i time uštede i vrijeme i prostor. Monitori poput AOC U3277PQU i Q3277PQU nude razne mogućnosti povezivanja uključujući DisplayPort, HDMI (MHL za povezivanje, zrcaljenje i punjenje mobilnih telefona ili tableta), DVI, VGA i USB 3.0 ulaze.

Model U3277PQU pojačan je i s dodatnim HDMI 2.0 prikjučkom za glatko prikazivanje UHD video materijala brzinom i do 60 sličica u sekundi. Prednosti su jasne jer je tako korisnicima potreban samo jedan monitor za sve načine povezivanja. Mogu priključiti monitor s kamerom ili televizorom, učitati podatke s tableta i u isto vrijeme puniti mobilni telefon putem MHL priključka.

3. Više svega: postavke multi-monitora

Korisnici koji žele podići multitasking na višu razinu mogu kombinirati obje navedene značajke, primjerice široki zaslon monitora povezan s više različitih perifernih uređaja ili dva i više dodatnih monitora. Nema granica današnjim postavkama multitaskinga. Kao rezultat toga, posebno gejmeri mogu iskustiti vrhunsko iskustvo igranja koje okružuje cijelo vidno polje, a korisnici koji rade na izuzetno složenim zadacima mogu postaviti svoje individualne postavke i tako imati sve ključne aspekte svog rada na jednom mjestu. Pritom čak i ergonomske opcije kao što je zakretanje monitora može optimizirati individualne postavke.

Multitasking ne koriste samo za oni najambiciozniji, čak i casual korisnici mogu smanjiti napor najjednostavnijih dnevnih zadataka pomoću jednostavnih multitasking opcija njihovog monitora, i kada to jednom probaju nikada se više neće vratiti na staro. Kada je multitasking i povećanje produktivnosti u pitanju, reći „manje je više" nije nužno i točno. 

30.05.2016. 17:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh