« Hi-tech
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
AOC

Monitori s certifikatima

Zaštita okoliša na prvom mjestu - pregled energetskih certifikata, ekološki prihvatljivih materijala i monitora koji štede energiju

Ekološki monitori iz AOC-a
Ekološki monitori iz AOC-a (AOC)
Više o

AOC monitori

,

ekološki certifikati

,

EnergyStar 6.0

,

TCO 6.0

,

EPEAT

Korištenje monitora koji su ekološki prihvatljivi i štede energiju postali su nezaobilazni kriteriji podjednako za profesionalne korisnike i one koji računalo koriste kod kuće. Danas je energetski učinkovita tehnologija bitna ne samo za zaštitu okoliša već i za same korisnike koji odabirom monitora s niskom potrošnjom energije mogu smanjiti svoje troškove. S obzirom da na tržištu postoje monitori s različitim certifikatima i ekološkim funkcijama, korisnici često ne znaju prepoznati specifične razlike.

AOC, jedan od najboljih svjetskih brendova na tržištu monitora, predstavlja pregled ekoloških certifikata i ekološki prihvatljivih monitora kako bi korisnicima olakšao odabir pravog monitora za njihov ured ili dom.

EnergyStar 6.0 certifikat za nisku potrošnju energije

Postoje nekoliko međunarodnih i regionalnih certifikata za zaštitu okoliša, a korisnici će u potrazi za ekološki prihvatljivim monitorom najčešće naići na EnergyStar, TCO i EPEAT oznake.

EnergyStar 6.0 certifikat prvenstveno pruža informacije o potrošnji energije i učinkovitosti monitora. Primjerice, monitor s ovim certifikatom automatski gasi zaslon nakon određenog perioda nekorištenja. Ova oznaka, kojom su označeni svi trenutačno dostupni AOC monitori, također ukazuje na nisku potrošnju energije koja je manja od 0.5 W kada su zasloni monitora u stanju mirovanja. Kupnja monitora koji je certificiran s najnovijom EnergyStar 6.0 oznakom omogućuje smanjenje ukupnih energetskih potreba korisnika i dugoročno smanjenje troškova.

TCO 6.0 i EPEAT za održivi monitor dužeg trajanja

Monitori označeni TCO 6.0 i EPEAT oznakama ispunjavaju niz kriterija koji se ne svode samo na određenje razine potrošnje energije. Oba certifikata od monitora zahtijevaju da budu proizvedena na društveno odgovoran način koristeći ekološki prihvatljive materijale. Od monitora koji su označeni s ova dva certifikata korisnici mogu očekivati da će trajati dugo vremena. S obzirom na to, takvi monitori ne samo da doprinose smanjenju elektroničkog otpada već omogućuju korisnicima da investiraju u monitor dugog životnog vijeka. TCO 6.0 oznaka osigurava i brojne druge značajke monitora, poput visoke kvalitete slike i raznih ergonomskih postavki koje pridonose zdravlju korisnika. EPEAT certifikat zahtijeva da monitori budu proizvedeni od 90% reciklirajućih materijala, ali i da zadovoljavaju ostale kriterije koji utječu na energetsku učinkovitost monitora kroz cijeli njegov životni vijek. S obzirom na to koliko tih kriterija zadovoljava, monitor može biti označen kao brončani, srebrni ili zlatni.

Značajke uštede energije

Većina AOC monitora označena je svim važnim certifikatima, te također uključuju i dodatne značajke koje monitore čine u potpunosti ekološki prihvatljivima. Neki modeli imaju integriranu sklopku za isključenje koja omogućuje korisnicima da ugase monitor kako bi sačuvali energiju kada nisu pred ekranom. Svi AOC monitori sadrže i Eco postavku koja optimizira potrošnju energije na način da se postavke ekrana prilagode na različiti način upotrebe, primjerice kada korisnici čitaju tekst ili igraju video igrice. U smislu potrošnje energije, modeli iz Pro linije monitora troše manje od 0.1 W kada su u stanju mirovanja. Uz to, AOC softweri imaju opciju očuvanja energije što korisnicima omogućuje da namjeste vrijeme nakon čega se monitor automatski gasi. 

24.02.2016. 09:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh