« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
PRIOPĆENJE

MOL tvrdi da ništa ne zna o isplatama hrvatskim političarima

Iz mađarske kompanije niječu bilo kakvu povezanost sa isplatama i dogovorima sa hrvatskim političarima

Fotografija vijesti
Više o

Ivo Sanader

,

USKOK

,

INA

,

MOL

„Nikakvih dogovora o plaćanju niti isplata naša tvrtka nije imala s bilo kojim akterom i donositeljem odluka na političkoj sceni u Hrvatskoj, kako izravno tako niti neizravno" stoji u priopćenju mađarske naftne kompanije MOL, javlja Hina.

MOL snažno odbija sve navode i optužbe s tim u vezi, stoji u priopćenju mađarske tvrtke koja najavljuje da će poduzeti "stroge pravne mjere protiv svih koji šire takve navode i optužbe".

Priopćenje MOL-a stiglo je pošto su hrvatski mediji objavili da je USKOK protiv Sanadera pokrenuo novu istragu zbog sumnje da je primio 10 milijuna eura mita od predsjednika uprave MOL-a Zsolta Hernadija, kojemu je zauzvrat omogućio preuzimanje upravljačkih prava u hrvatskoj naftnoj kompaniji Ini. Uz to, navodno su se dogovorili da će vlada izdvojiti "plinski biznis" iz Ine tako što će MOL-u ostaviti njegov profitabilni dio, a neprofitabilni dio izdvojit će se iz Ine i njime će upravljati vlada. U tome mu je navodno pomogao bivši potpredsjednik vlade Damir Polančec, protiv kojega je također pokrenuta istraga.

Mediji pišu da su čelnik MOL-a i Sanader potpisali ugovor o savjetovanim uslugama na temelju kojega je bivšemu hrvatskom premijeru isplaćen mito. Novac je navodno prebačen s dvije MOL-ove ciparske off-shore kompanije na švicarsku tvrtku u suvlasništvu vlasnika Diokija Roberta Ježića, Sanaderova prijatelja koji je od prije, također zbog korupcije, pod istragom USKOK-a.

21.06.2011. 13:39:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh