« Biznis
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci
46,7%

MOL kupio dvije trećine željenih dionica

Trenutno je novi vlasnik 'domaće' naftne kompanije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek, CROPIX)
Više o

INA

,

MOL

,

preuzimanje

,

javna ponuda

Prema zadnjim podacima Središnje depozitarne agencije (SDA), za prihvaćanje ponude MOL-a za kupnju dionica INA-e deponirano je 2.169.882 dionice Ine, što predstavlja 72 posto dionica na koje se odnosila javna ponuda i 21,7 posto od ukupnog broja dionica Ine.

Zajedno s MOL-ovim udjelom kojeg već ima u Ini i koji iznosi 25 posto plus jednu dionicu, MOL već sada može računati na 46,7 postotni vlasnički udio u hrvatskoj naftnoj kompaniji.

Mađarski MOL tako će postati i najveći pojedinačni dioničar u Ini, s obzirom da je u vlasništvu hrvatske države, odnosno Vlade 4.483.552 dionice ili 44,83 posto dionica Ine.

No, koliki će točno biti udio MOL-a u Ini na temelju njegove javne ponude znat će se u drugoj polovici ovog tjedna s obzirom da se konačni podatak o broju deponiranih dionica za ponudu MOL-a u SDA-u očekuju u četvrtak, 9. listopada.

MOL je u javnoj ponudi ponudio cijenu od 2.800 kuna po dionici Ine, pa je ukupna vrijednost dosad deponiranih više od dva milijuna dionica oko 6,07 milijardi kuna, a isplata deponiranih dionica očekuje se krajem sljedećeg tjedna, u petak, 17. listopada.

MOL-ova dobrovoljna ponuda za preuzimanje Ine, koja je završena u petak, 3. listopada, odnosila se na nešto više od 30,16 posto dionica, odnosno na sve dionice Ine koje nisu u vlasništvu MOL-a i hrvatske Vlade.

06.10.2008. 10:26:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh