« Biznis
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

MOL budno prati mogućnosti u vezi svog udjela u vlasništvu OMV-a

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Željko Sop/CROPIX)
Više o

Europska komisija

,

OMV

,

MOL

,

preuzimanje

MOL je upoznat s odlukom austrijskog OMV-a da odustane od svoje nakane preuzimanja mađarske naftne i plinske kompanije te budno prati potencijalne mogućnosti u vezi s preostalih 20 posto njegova udjela još u posjedu OMV-a, priopćeno je u srijedu iz MOL-a.

"MOL je upoznat s odlukom OMV-a da odustane od svoje hipotetičke nakane o preuzimanju MOL-a", stoji u MOL-ovom priopćenju.

"Kao što je MOL i tvrdio u posljednjih godinu dana, takvom se odlukom priznaje da bi iracionalan plan o spajanju dviju kompanija potaknuo vrlo ozbiljna pitanja na području tržišnoga natjecanja, da bi njime došlo do narušavanja vrijednosti, kao i da je taj plan bio ekonomski i strateški nerazuman", ističe se nadalje u priopćenju.

Austrijska plinska i naftna grupacija OMV ranije je u srijedu priopćila da je odustala od svoje namjere preuzimanja MOL-a nakon što je Europska komisija izrazila sumnje glede ponuđenih uvjeta provedbe toga sporazuma.

"OMV povlači svoju namjeru objavljenu 25. rujna 2007. da dioničarima MOL-a ponudi 32.000 mađarske forinte (136,2 eura) po dionici", objavio je OMV. "Europska komisija signalizirala je da nije spremna prihvatiti obveze koje je OMV predložio. Kako bi njihovo preoblikovanje bilo neprihvatljivo za OMV, odlučili smo povući svoju ponudu za spajanje predanu Europskoj komisiji 31. siječnja 2008.", navodi se u jutrošnjem priopćenju austrijske kompanije.

MOL u svojem priopćenju još ističe kako povećanu pozornost poklanja interesu ulagača te budno prati potencijalne mogućnosti u vezi s preostalih 20 posto udjela još u posjedu OMV-a. (HINA)

06.08.2008. 21:23:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh