« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
IZBJELJIVANJE I BRIJANJE

Modni svijet poludio za nevidljivim obrvama

Stilisti i dizajneri pokušavaju nametnuti novi trend izbjeljenih ili obrijanih obrva koje daju svemirski izgled

Lara Stone
Lara Stone (Shutterstock)
Više o

brijanje

,

modni trendovi

,

obrve

,

The Edge

,

crna pantera

Na naslovnici aktualnog izdanja kultnog modnog magazina Vouge nalazi se manekenka s izbjeljenim obrvama, a 'izblajhane' ili obrijane obrve bile su obvezne na predstavljanju novih kolekcija Givenchyja i Prade.

Obrve licu daju prepoznatljivost i karakter, vizualiziraju emocije i dugi niz godina su se smatrale ženstvenima i seksi. No, stilisti i dizajneri pokušavaju nametnuti novi trend nevidljivih obrva, bez obzira radi li se o crnkama ili plavušama.

"Djevojkama smo izbjelili obrve za potrebe snimanja. Vjerujemo da se kupcima to sviđa jer pridonosi čistom izgledu i podsjeća na 90-te. Djevojke s nevidljivim obrvama izgledaju svemirski i pomalo opasno", rekao je za Guardian direktor Premier Model Managementa Aidan Jean-Marie

Devedesetih se nosila androgena unisex moda, a topmodeli poput Kristen McMenamy i Karen Elson iz kuće nisu izlazili bez uklonjenih obrva. Stilisti upozoravaju da izbjeljivanje ili brijanje treba prepustiti stručnjacima te da nevidljive obrve ne pristaju izrazito okruglim i duguljastim licima. 

31.08.2010. 12:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh