« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
CEREMONIJA

Moamer Gadafi danas će biti pokopan na tajnoj lokaciji

Gadafijev sin Mutasim također će biti pokopan na istoj ceremoniji. Gadafijev rođak je, međutim, želio da se Gadafijevo tijelo pokopa u njegovom rodnom gradu, u Sirtu

Fotografija vijesti
Više o

Libija

,

Moamer Gadafi

,

rat u Libiji

,

ubijen Gadafi

Dužnosnici Nacionalnog prijelaznog vijeća rekli su kako će bivši libijski vođa biti pokopan prema muslimanskim običajima na tajnoj lokaciji u pustinji, a ceremonija će biti iznimno jednostavna, prenosi Hina.

Gadafijev sin Mutasim također će biti pokopan na istoj ceremoniji. Gadafijev rođak je, međutim, želio da se Gadafijevo tijelo pokopa u njegovom rodnom gradu, u Sirtu.

Tijelo ubijenoga bivšeg libijskog vođe Moamera Gadafija sve do danas bilo je izloženo na tržnici u Misrati, no nove su libijske vlasti odlučile su popodne zatvoriti vrata hladnjače u kojoj je Gadafi ležao i odonda ga javnost više nije mogla vidjeti, kao ni tijela njegova sina Mutasima i nekadašnjeg vrhovnoga zapovjednika libijske vojske Bakra Junisa.

Zatvaranje hladnjače bilo je izazvalo dvojbu je li postignuta odluka gdje će Gadafi biti pokopan ili su trupla koja su počela truliti počela predstavljati prevelik rizik za zdravlje ljudi.

25.10.2011. 08:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh