« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
EURO 2012.

Mnogi zabrinuti zbog huliganizma u Poljskoj

Direktor EURA 2012. koji će se održati u Poljskoj i Ukrajini, Martin Kallen oštro je kritizirao Poljake, jedne od sudomaćina natjecanja, zbog problema s huliganizmom navijača

Fotografija vijesti
Više o

Poljska

,

huliganstvo

,

Euro 2012.

Tijekom svog boravka u Litvi poljski huligani sukobili su se s tamošnjom policijom na stadionu, ali i izvan njega bacavši prema policiji kamenje, boce i zapaljene baklje, pa je policija morala odgovoriti uporabom suzavca i policijskih pasa.

"Svi u organizaciji smo zabrinuti zbog huliganizma u Poljskoj, ali znam da je i poljska vlada isto tako zabrinuta, te ima u planu donošenje novih zakona kako bi se suzbilo navijačko nasilje kako bi spriječila manjinu da upropasti veselje većini. U Poljskoj znaju da imaju veliki problem zbog svog imidža jer se huligani pojave na svakoj utakmici", rekao je Kallen.

Kallen, kojemu je EURO 2012. peto takvo natjecanje za koje je zadužen, izjavio je kako u Poljskoj gotovo na svakoj prvenstvenoj utakmici izbiju navijački neredi, te da se u dosadašnjoj karijeri nikada nije našao pred tolikim poteškoćama kao prilikom organizacije EURA u Poljskoj i Ukrajini.

Prvi čovjek poljskog dijela organizacije EURA Marcin Herra najavio je politiku nulte tolerancije prema huliganima, te je izrazio uvjerenje kako će samo natjecanje ostaviti trajan pozitivni dojam kako za Poljsku, tako i za Ukrajinu. "Imamo novi zakon koji nam omogućava da se mnogo uspješnije borimo protiv huligana. Nećemo dozvoliti da 500 ljudi upropasti događaj za milijun drugih", odlučan je Herra.

Novi će zakon omogućiti policiji brže uhićivanje i procesuiranje mogućih izgrednika, a uspostavit će se i baza podataka za kupovinu karata kako bi se potencijalne izgrednike onemogućilo da nabave karte. "Radi se o sličnom rješenju problema kakav je primjenjen i u Njemačkoj prije SP-a 2006.", dodao je Herra.

Kallen je izrazio i zabrinutost zbog kašnjenja u radovima na mreži autocesta u Ukrajini. "Neće se raditi o ničemu drastičnom, možda će biti potrebno koristiti pokoju zaobilaznicu, ali što se stadiona tiče sve će biti u redu", kazao je Kallen.

30.03.2011. 19:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh