« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
reserve bank

MMF prodaje 200 tona zlata indijskoj banci

Iz MMF-a poručuju da će ova transakcija pomoći financiranju Fonda i povećanju kreditiranja najsiromašnijih zemalja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

zlato

,

MMF

,

Dominique Strauss-Kahn

,

Reserve bank India

Međunarodni monetarni fond (MMF) objavio je u ponedjeljak prodaju 200 metričkih tona zlata indijskoj središnjoj banci - Reserve Bank of India, po tržišnoj vrijednosti od 6,7 milijardi dolara.

Ta količina predstavlja gotovo polovicu ukupne količine od 403.3 metričke tone zlata, čiju je prodaju u rujnu odobrio Izvršni odbor MMF-a.

"Snažno pozdravljam ovu transakciju s Bankom rezervi Indije, koja je važan korak naprijed u ostvarenju ciljeva ograničene prodaje zlata MMF-a, što će pomoći zdravom dugoročnom financiranju Fonda i nužnom povećanju kreditiranja najsiromašnijih zemalja", izjavio je izvršni direktor MMF-a Dominique Strauss-Kahn u priopćenju objavljenom u sjedištu MMF-a u Washingtonu.

Transakcija, koja je u postupku dovršavanja, uključuje dnevne prodaje koje su izvedene u razdoblju od 19. do 30. listopada, prema tržišnoj cijeni pojedinog dana. Ukupna prodaja odgovara vrijednosti od 6.7 milijardi dolara, ili 4.2 milijarde SDR-a tzv. posebnih prava vučenja, obračunske valute MMF-a.

U nastojanju da se izbjegnu poremećaji na tržištu zlata, MMF je razvio posebna pravila za prodaju zlata, uključujući prvu fazu u kojoj prodaja ide izravno središnjim bankama a preostale količine od 403.3 metričke tone bit će postupno prodane na burzi. (hina/metro-portal)

03.11.2009. 06:47:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh