« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
PROSVJED

Mljekari podijelili 550 litara mlijeka Zagrepčanima

Jutro na Dolcu proteklo je u gužvi oko mljekara koji su besplatno dijelili mlijeko građanima

Besplatno mlijeko na Dolcu
Besplatno mlijeko na Dolcu (Twitter)
Više o

Dolac

,

mljekari

,

podjela mlijeka

Proizvođači mlijeka podijelili su danas građanima Zagreba na Dolcu 550 litara mlijeka, kazao je predsjednik Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka (HSUPM) Igor Rešetar napominjući kako ne odustaju od svojih zahtjeva i neće prekinuti prosvjede.

Što se tiče situacije na terenu rekao je da dobivaju podršku udruga u rješavanju mljekarskih problema, da se ljudi pridružuju prosvjednima i punktova je sve više.

Na upit kako komentira današnju izjavu ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine kako je prosvjed u dobrom dijelu politički motiviran, Rešetar je rekao kako ministar kada ne zna riješiti problem kaže da je ispolitiziran.

Što se tiče ministrove izjave da je pitanje legitimnosti s kim se sastati, s dva, tri ili pet predstavnika udruga koji su nezadovoljni, dok istodobno u ministarstvo od niza predstavnika udruga dolaze informacije da oni nisu za radikalizaciju, nisu za cestu ni blokade, nego su za argumentirani dogovor, Rešetar je kazao kako Hrvatski savez udruga proizvođača mlijeka okuplja 20 članica i ima punomoći oko pregovaranja za 90 posto hrvatske proizvodnje mlijeka te su jedina legitimna institucija za pregovore.

Proizvođači mlijeka prosvjeduju od utorka ispred Dukata u Zagrebu i Sirele u Bjelovaru, a prosvjedovali su i u Đakovo ispred logističkog centra Dukata te ispred KIM-a u Karlovcu.

Prosvjedom traže povlačenje Dukatove ponuđene otkupne cijene svježeg sirovog mlijeka za veljaču od 2,30 kuna, što je za oko 40 lipa manje nego do sada, i zahtijevaju prosječnu otkupnu cijenu mlijeka kao što imaju zemlje EU.

19.02.2012. 18:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh