« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
NE ŽELI SE IZJASNITI

Mladić u ponedjeljak dobiva drugu priliku izjasniti se o krivnji za zločine

Ukoliko se Mladić ponovno odbije izjasniti o krivnji sud će, prema pravilima o postupku i dokazima, u njegovo ime evidentirati da se izjasnio da nije kriv

Ratko Mladić
Ratko Mladić (YouTube)
Više o

Haag

,

Haaški sud

,

Ratko Mladić

Bivši zapovjednik vojske bosanskih Srba general Ratko Mladić, optužen za genocid počinjen tijekom rata u Bosni i Hercegovini, u ponedjeljak će drugi puta imati mogućnost izjasniti se o krivnji za zločine za koje ga tereti Haaški sud, piše Hina.

Mladić se u svom prvom pojavljivanju pred sudom 3. lipnja, koje je održano odmah po prebacivanju u Haag iz Srbije gdje je uhićen nakon 16 godina skrivanja, nije želio izjasniti o krivnji za optužnicu koja ga tereti za dvostruki genocid počinjen u Srebrenici i drugim dijelovima BiH te za zločine protiv čovječnosti.

On je tada optužbe odbacio kao "gnjusne". Ukoliko se Mladić ponovno odbije izjasniti o krivnji sud će, prema pravilima o postupku i dokazima, u njegovo ime evidentirati da se izjasnio da nije kriv. Mladić još nema haaškog branitelja po svome izboru, jer tajništvo suda još nije dovršilo provjeru popisa branitelja za koje bi Mladić želio da ga zastupaju.

Mladić je prije desetak dana podnio popis odvjetnika po svom izboru i tajništvo Haaškoga suda mora provjeriti za svakog od njih udovoljavaju li kriterijima za zastupanje pred Haaškim sudom. Najavili su da će provjeru dovršiti do 1. kolovoza. Stoga će u ponedjeljak Mladića ponovno predstavljati branitelj po službenoj dužnosti Aleksandar Aleksić. Mladić je uhićen 26. svibnja u Srbiji a pet dana kasnije prebačen je u pritvor Haaškoga suda.

03.07.2011. 12:11:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh