« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
NAPAD NA OBAMU

Mladić pucao na prozore Bijele kuće

Oscar Ortega-Hernandez iz Idaha otkriven nakon što je u blindiranom prozoru Bijele kuće otkriven metak

Fotografija vijesti
Više o

Barack Obama

,

pucnjava

,

Bijela kuća

Dvadesetjednogodišnji mladić koji je prošli tjedan pucao na Bijelu kuću, pri čemu je pogodio blindirano prozorsko staklo,  optužen je jučer za pokušaj ubojstva američkog predsjednika Baraca Obame, iako ovaj u tom času nije bio u Washingtonu, prenosi Hina.

Oscar Ortega-Hernandez iz Idaha nakon uhićenja u srijedu u jednome hotelu blizu Indiane, izašao je pred sud u Pittsburghu, izvijestila je američka tajna služba. U pucnjavi, koja se dogodila u petak navečer nitko nije ranjen. Ni predsjednik ni njegova supruga Michelle u to vrijeme nisu bili u Washingtonu.

Tajna služba je izvijestila da je jedan metak izazvao tek manje napuknuće prozora Bijele kuće, s obzirom da su svi prozori izrađeni od zaštitnog balističkog stakla, a drugi je metak pronađen izvan zgrade.

Na mjestu incidenta viđena su dva automobila. Jedno je pronađeno kasnije, ostavljeno u blizini, a u njemu je pronađena poluautomatska puška. Ortega-Hernandez optužen za je pokušaj ubojstva američkog predsjednika, izvijestio je na saslušanju zamjenik glavnog američkog tužitelja James Kitchen.

Ako bude osuđen, Ortega-Hernandez mogao bi dobiti doživotnu kaznu zatvora.

18.11.2011. 07:57:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh