« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
VRUĆE PITANJE

Mladić je uhićen, a netko bogatiji za 10 milijuna eura

Američki je State Department obećao 5 milijuna dolara za informaciju koja će dovesti do Mladićevog uhićenja

Ratko Mladić i Radovan Karadžić
Ratko Mladić i Radovan Karadžić (Getty Images)
Više o

Ratko Mladić

,

uhićenje

,

nagrada

Beogradska radio postaja B92, izvješćujući da je Ratko Mladić uhićen nakon 15 godina bijega, navela je da je do uhićenja došlo nakon što su srpske snage sigurnosti dobile dojavu o njegovu boravištu, što otvara pitanje kome će pripasti novčane nagrade obećane za informaciju koja dovede do Mladićevog uhićenja.

Šesnaest godina nakon što ga je Haaški sud (ICTY) optužio za genocid i zločine protiv čovječnosti u BiH, Mladić (69) je u četvrtak uhićen u selu Lazarevu kod Zrenjanina, 80 kilometara sjeverno od Beograda. Navodno je uhićen u kući svog rođaka Branislava Mladića u ulici Vuka Karadžića broj 2, izvijestio je online beogradski dnevnik Blic.

Postavlja se pitanje tko je nakon uhićenja Mladića bogatiji za 10 milijuna eura, koliko je za ključnu informaciju o njemu obećala srbijanska vlada.

Povrh toga, američki je State Department obećao 5 milijuna dolara za informaciju koja će dovesti do Mladićevog uhićenja. Identitet osobe od koje je potekla dojava što je vodila do uhićenja "Mesara Bosne", kako se nazivalo Mladića, nije poznat a možda nikada i ne bude. Jedno nedavno ispitivanje javnog mnijenja je pokazalo da je samo "sedam posto građana Srbije spremno" odati Mladića za obećane nagrade.

26.05.2011. 17:33:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh