« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
za besplatan prijevoz

Mladi Vukovarci i dalje prosvjeduju

Vukovarski srednjoškolci bojkotirat će nastavu sve dok im se ne osigura u cijelosti besplatan prijevoz

(Damir Glibušić/Cropix)
Više o

besplatan prijevoz

,

vukovarski srednjoškolci prosvjed

,

Željko Sabo

,

Tihomir Čiča

Više od stotinu vukovarskih srednjoškolaca i danas je, drugi dan, mirno prosvjedovalo ispred zgrade vukovarske gradske uprave zahtjevajući besplatne prijevozne karte.

Riječ je o učenicima koji žive u mjestima izvan Vukovara u kojem pohađaju neku od četiriju vukovarskih srednjih škola. U bojkotu nastave, ali ne i u prosvjedu, pridružili su im se i kolege učenici koji žive u Vukovaru.

- Prijevoz autobusom je preskup i naši roditelji ga ne mogu financirati svojim malim plaćama, te tražimo da prijevoz bude besplatan - rekao je Tihomir Čiča iz Tehničke škole Ruđera Boškovića.

Među prosvjednike je iz ureda opet sišao vukovarski gradonačelnik Željko Sabo koji ih je i jučer primio i pozvao ih da prekinu prosvjed te se vrate u školske klupe.

- Prosvjed ove djece upozorava na tešku situaciju u njihovim obiteljima. Bilo bi najbolje kad bismo mogli otvoriti nekoliko tisuća radnih mjesta i ovakvi bi problemi bili razriješeni - komentirao je u razgovoru s novinarima gradonačelnik Željko Sabo.

Prošlog mjeseca postignut je dogovor sukladno kojem će "prijevoznici dati 40 posto popusta na cijenu mjesečne karte, Županija će iz svog proračuna izdvojiti 10 posto, općine i gradovi 30 posto, pa roditeljima ostaje platiti 20 posto ukupne cijene".

Učenici prosvjednici to ne prihvaćaju, već traže da prijevoz bude u cijelosti besplatan te će i dalje bojkotirati nastavu dok se ne ispune njihovi zahtjevi. (hina/metro-portal)

01.10.2009. 13:30:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh