« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
Damir Kajin:

Kakvo nam je stanje u Vladi, takvo je i u brodogradnji

Za ministre je lako, oni će na 'Malo vitra', a kooperanti i radnici na prosjački štap, poručio je IDS-ovac

(Goran Šebelić/Cropix)
Više o

Vlada

,

Jadranka Kosor

,

Damir Kajin

,

brodogradilišta

,

privatizacija brodogradilišta

Saborski zastupnik IDS-a Damir Kajin danas je Vladu prozvao odgovornom za, kako je rekao, propali natječaj za privatizaciju šest hrvatskih brodogradilišta i pozvao ju da odstupi, odnosno "pokupi kufere".

Podsjetivši na izjavu premijerke Jadranke Kosor da je pravo vrijeme za privatizaciju brodogradnje, Kajin je na konferenciji za novinare u Saboru ustvrdio da je nakon jučerašnje, kako je rekao, dvije nepotpune ponude za privatizaciju brodogradilišta, "pravo vrijeme da Vlada pokupi kufere".

"Kakvo nam je stanje u Vladi, takvo je i u brodogradnji. No, lako za naše ministre, oni će na 'Malo vitra', a kooperanti i radnici na prosjački štap", ustvrdio je.

Moramo se trgnuti, jer ćemo se inače u 2010. suočiti sa stečajem tri od šest brodogradilišta, nastavio je IDS-ovac upozorivši da problem hrvatske brodogradnje neće rješavati stranci.

"Nitko ozbiljan se nije javio, ono što smo imali je lešinarenje na lešini zvanoj hrvatska brodogradnja", ustvrdio je i rekao da se brodogradnjom moramo pozabaviti sami. "No, to će u bezakumulativnoj Hrvatskoj biti krajnje neizvjesno", smatra Kajin.

Stara boljka - persona non grata

Osvrnuo se i na zabranu ulaska u Švicarsku pjevaču Marku Perkoviću Thompsonu. Smatra da se Thompsonu "davno trebalo pomoći" i to "zabranom njegovih nastupa u Hrvatskoj zbog koketiranja s ustaštvom.

Izricanja zabrane nastupa (SAD, Njemačka, Austrija), te posljednja zabrana ulaska (Švicarska), naglašava Kajin, jasna su poruka - Nema veličanja ustaštva-fašizma u Europi.

"Njegovo koketiranje s hrvatskom politikom, a ja tvrdim HDZ-ovom, dovelo ga je da postane 'persona non grata' u EU, a isti koji su ga na to navodili, posjećuju svjetske metropole", Damir Kajin"Dajte gospodo otrijeznite se, to koketiranje s ustaštvom jedan je od razloga zašto Hrvatska do sada nije mogla u EU", rekao je Kajin i dodao da će se prvi zauzeti za Thompsona kada se on "nedvosmisleno i iskreno ogradi od neoustaških poruka u svojim pjesmama".

Pozivajući se na navode medija da je MVPEI još prije dvije godine dobio dokumente o tome da se Thompsonu sprema zabrana ulaska u EU, a što MVPEI niječe, Kajin je ustvrdio da je samo ministarstvo naštetilo Thompsonu.

"To što ističe MVPEI, da nikada nisu dobili dojavu da mu se sprema zabrana, očigledno odgovara istini kao i da nisu potvrdili da je osnova razgraničenja između Hrvatske i Slovenije drugi Rehnov prijedlog", rekao je. (hina/metro-portal)

01.10.2009. 13:38:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh