« Hi-tech
objavljeno prije 3 godine i 2 mjeseca
OPREZ

Mladi su u opasnosti na internetu

Mladi u Hrvatskoj Internet koriste za glavni izvor informacija, služi im i za socijalizaciju ali zbog neadekvatne edukacije o sigurnom korištenju interneta prečesto ulaze u razna rizična ponašanja na internetu

Mnoge opasnosti vrebaju na netu
Mnoge opasnosti vrebaju na netu (Arhiva)
Više o

internet

,

djeca

,

opasnosti

Trebamo li se zabrinuti za našu djecu izloženu internetu i opasnostima koje donosi?
Istraživanje provedeno u Hrvatskoj pokazuje da trećina mladih putem interneta komunicira s osobama koje ne poznaje, a svaki četvrti tinejdžer u dobi od 15 do 17 godina susreo se uživo s osobom koju je upoznao online. Istraživanje sigurnosti mladih (u dobi od 9 do 17 godina) na internetu provedeno u sklopu međunarodnog projekta EU Kids Online iznjedrilo je podatak da je samo 11% mladih tražilo pomoć druge osobe nakon što su bili izloženi uznemirujućem sadržaju.

Mladi u Hrvatskoj Internet koriste za glavni izvor informacija, služi im i za socijalizaciju ali zbog neadekvatne edukacije o sigurnom korištenju interneta mladi prečesto ulaze u razna rizična ponašanja na internetu.

Zaključeno je to u prvom nacionalnom komparativnom istraživanju o medijskim navikama djece, a partneri projekta EU Kids Online (kojeg čine 33 zemlje) su Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu, Agencija za elektroničke medije i Hrvatski Telekom u čijim je prostorijama istraživanje predstavljeno. HT u sklopu svoje inicijative „Šeraj pozitivu, blokiraj negativu" podržava ovo istraživanje kako bi mladi mogli i trebali uživati u svim prednostima interneta za komunikaciju, zabavu i učenje, no odgovorno i oprezno.

Više pročitajte na portalu Preporučamo.com

23.11.2017. 09:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh