« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
bla bla bla ...

Mjere štednje se primjenjuju u potpunosti

Vlada je priopćenjem, u kojem se hvali prvenstveno štednjom u zdravstvu, demantirala napise kako 'Kosor nitko ne sluša'

Fotografija vijesti
Više o

Vlada

,

Slobodna Dalmacija

,

štednja

,

antirecesijske mjere

,

Kosor nitko ne sluša

Ured za odnose s javnošću hrvatske Vlade u petak navečer izdao je pripćenje u kojem se navodi kako Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi nije ni kupilo ni krenulo u postupak nabave niti jednog vozila tijekom srpnja i kolovoza ove godine, kako se navodi u članku Slobodne Dalmacije pod naslovom 'Kosor nitko ne sluša'.

U priopćenju se naglašava da će Vlada "štedjeti u državnim financijama gdje god je to moguće i koliko god dugo bude trebalo, i u tom cilju stalno će se poduzimati potrebne mjere." Uz to, ističe se kako svi članovi Vlade, sva ministarstva i ostala tijela državne uprave u potpunosti primjenjuju mjere štednje koje je donijela Vlada, svjesni njihove nužnosti u prevladavanju i rješavanju gospodarske krize.

U kontekstu navoda Slobodne, da je Ured za opće poslove Vlade i Sabora objavio poziv za dobavljanje pića i hrane te time demantirao predsjednicu Vlade Jadranku Kosor da će se gostima u Banskim dvorima umjesto kave, radi štednje, nuditi čaša vode, Vladin Ured za odnose s javnošću naglašava kako je nabava pića i hrane za državne institucije potrebna radi opskrbe restorana koji u njima djeluju, a kako svi zaposlenici Vlade i Sabora sami plaćaju sve svoje konzumacije.

"Stoga, nikako ne stoji da je premijerka Kosor demantirana, kako se navodi u članku. Ni jedan član Vlade, pa tako ni sama predsjednica Vlade, nikada nisu rekli da u državnim institucijama u ponudi više neće biti sokova i ostalih pića, već će svaku njihovu konzumaciju osobno platiti svaki potrošač, ma tko on bio. Tako i novinari koji prate rad Vlade, u Banskim dvorima dobivaju samo vodu, a sve ostalo moraju platiti sami", naglašava se u priopćenju.

Slobodna Dalmacija u današnjem 'spornom' članku uz ostalo napominje kako je Ministarstvo zdravstva 9. srpnja objavilo kupnju dvaju automobila vrijednih 280 tisuća kuna nakon što im je istekao leasing za potrebe te institucije. Uz to, navodi se da je Ured za opće poslove Hrvatskog sabora i Vlade ovih dana objavio poziv za dobavljače kave, alkohola, bezalkoholnih pića i hrane da se jave sa svojim ponudama za opskrbu tih institucija u sljedeće četiri godine.

Izvor: Hina

07.08.2009. 20:13:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh