« Glazba
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
KONCERTI

Mizar sutra u Tvornici kulture

Naš prvi nastup prije više od 30 godina bio je točno u Zagrebu! Hrvatska je naša druga domovina!

Makedonske legende u Tvornici
Makedonske legende u Tvornici (Arhiva)
Više o

Mizar

,

Tvornica kulture

Nakon izvrsnog koncerta grupe Boa prošlu subotu, Zagreb će ponovo kroz glazbu proživjeti osamdesete! Makedonska kultna rock grupa Mizar,  predvođena Gorazdom Čapovskim, sutra 16. travnja dolazi u Tvornicu kulture.

„Mizar je vezan za Zagreb već 30 godina. Naš prvi nastup je bio točno u Zagrebu davne 1982. godine u klubu Lapidarij na festivalu YURM, tako da slobodno mogu reći da su naši studentski dani, vrijeme idealizma i naivnosti bili baš u Zagrebu. Imali smo puno koncerta ovih 30 godina, ali Hrvatska nam je poslije Makedonije druga domovina. U Tvornici 16. travnja publika može očekivati mješavinu starih i novih pjesama, fuziju elektronike i dark / wave akustike. Pozdrav svim našim fanovima u Hrvatskoj!"  Gorazd Čapovski.

Na odličnoj setlisti naći se pjesme iz davne 1988., kao što su „Devojka od bronza", „Zlatno sunce" i „Doždot" koje su u to vrijeme bile zvijezde vodilje cijeloj generaciji, ne samo u Makedoniji već i diljem Zapadnog Balkana. Vrata se otvaraju u 20 sati, a planirani početak koncerta je oko 21 sat.

Njihova glazbena ideologija, fuzija je gothic rocka, staroslavenskih i bizantskih crkvenih napjeva te makedonske tradicionalne muzike. Nerijetko su dijelili pozornicu sa slovenskim Laibachom, a posebnu pažnju privukao je njihov zajednički koncert u 2013. u Skopju. Prošle godine nastupali su kao podrška bendu Simple Minds na njihovom koncertu u dvorani Kale.

 Mizar se izvrsno uklapa u cjelokupni projekt, tj. izložbu „OSAMDESETE - slatka dekadencija postmoderne" koja će, kroz dublje istraživanje društvenog i umjetničkog konteksta, multimedijski odnosno interdisciplinarno prikazati hrvatsku, ali i regionalnu umjetničku scenu plodnih osamdesetih godina - razdoblja na koje mnogi gledaju s  intenzivnom nostalgijom, ali i razdoblja koje snažno inspirira.

Ulaznice za koncert dostupne su na prodajnim mjestima Entrija ( Tvornica kulture, Auarius cd shopovi, Churchill...) kao i online na www.entrio.hr

Cijena do dana koncerta iznosi 70 kn, a na dan koncerta 80 kn.

15.04.2015. 17:08:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh