« Seks
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
MYTHBUSTERS

Mitovi o ženama i seksu

Velik broj mitova povezan je sa seksom, a kada pogledamo samo što se priča o ženama i seksu, definitivno treba malo rasčistiti maglu

Monogamija ženama nije lakša nego muškarcima
Monogamija ženama nije lakša nego muškarcima (Shutterstock)
Više o

žene

,

seks

,

mitovi

,

monogamija

,

emocionalna veza

,

iniciranje seksa

Žene i seks, dvije teme o kojima muškarci najradije raspravljaju (uz neki sport, naravno) kroz godine su uspjele na sebe navući ogroman broj urbanih legendi i mitova koji jednostavno nisu istiniti i treba ih, zbog mlađih generacija, raskrinkati.

Jedan od češćih je onaj da je monogamija ženama normalna stvar, dok muškarci jednostavno moraju šarati okolo, a potekao je od evolucijskih psihologa koji tvrde da su muškarci programirani za širenje potomstva, dok bi žene trebale samo tražiti partnera koji će im dati podršku i sigurnost.

>> Jesu li ljudi doista predodređeni za monogamiju? >>

Naravno, moderna istraživanja srušila su teoriju i pokazala da je ženski libido puno kompleksniji, što povlači za sobom da im je monogamija jednako zeznuta kao i muškarcima.

Drugi mit je onaj o emocionalnoj vezi koja je, tvdili su stručnjaci, ženama potrebna kako bi uopće poželjele seks. No, pokazalo se da i to baš nije istina, jer kad se skinu društvene stigme sa usputnog seksa, u istraživanjima muškarci i žene imaju jednak broj pozitivnih odgovora.

>> Žene su promiskuitetnije od muškaraca >>

Muškarci su ti koji uvijek iniciraju seks, kaže mit koji je i opet ispao samo mit, jer se zapravo radi o stereotipu što znači iniciranje seksa - muškarci to rade puno otvorenije i izravnije, dok su žene suptilnije, no broj poziva na seks zapravo je isti. 

>> Muškarci žele da žene iniciraju seks >>

Sve u svemu, kad se radi o seksu, dva puta promislite prije nego što poslušate savjet "starijih i iskusnijih" ...

11.06.2014. 23:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh