« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
BORUT PAHOR

Mislim da ćemo unutar rokova riješiti pitanje Ljubljanske banke

Slovenski premijer izjavio je da se svi dogovori slovenske i hrvatske strane odvijaju prema planu

(Cropix)
Više o

Slovenija

,

Borut Pahor

,

Ljubljanska banka

"Utvrdili smo da se ono što je dogovoreno u Bohinju odvija kako je i planirano. Ubrzano rješavamo sva otvorena pitanja. Mislim da ćemo u roku koji smo postavili uspjeti riješiti i pitanje Ljubljanske banke", rekao je Pahor na konferenciji za novinare.

Premijerka Kosor i Borut Pahor bili su pozvani u Tripoli na proslavu godišnjice libijske revolucije.

Pahor i Kosor dogovorili su se u Bohinju, na sastanku održanom krajem srpnja, da će se rješenje za Ljubljansku banku i njezine štediše u Hrvatskoj naći u roku tri mjeseca, a rješenja se traže na razini ovlaštenih stručnjaka i predstavnika vlada.

Slovenski ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar izjavio je početkom ovog tjedna u Bledu da rješenje pitanja Ljubljanske banke Zagreb i njezinih štediša još nije pronađeno, ali da se napori nastavljaju i izrazio optimizam da će se ono naći do kraja listopada, kako su se dogovorili premijeri. Žbogar je tada potvrdio da bi se vrlo skoro trebala sastati i mješovita međudržavna komisija za rješenje preostalih otvorenih pitanja.

Slovenija želi zatvoriti pitanje štediša Ljubljanske banke u Hrvatskoj, ali i riješiti pitanje rada Nove Ljubljanske banke (NLB) u Hrvatskoj u okviru zaključnog procesa hrvatskih pristupnih pregovora s Europskom unijom. Ljubljana načelno smatra da je pitanje štednje sukcesijsko pitanje u koje bi kasnije trebalo uključiti i ostale bivše jugoslavenske republike. (hina/metro-portal)

02.09.2010. 15:39:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh