« Kultura
objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci
IZLOŽBE

Miro Čugura samostalno izlaže u Sinju

Čugura predstavlja svoj novi opus,većina slika je strukturirana, akrilikom underpainting i dovršena uljem,na platnu, kartonu i lesonitu, sve različitih formata

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Miroslav Pelikan)
Više o

izložbe

,

slikarstvo

,

Miroslav Pelikan

,

Miro Čugura

Miro Čugura, suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, slikar okrenut temama i motivima koji ga okružuju, kontinuirano istražujući svekolike aspekte različitih tehnika.

29. srpnja predstavlja se u Sinju s novom samostalnom izložbom koja će biti otvorena do 16. kolovoza u izlagačkom prostoru u Brnaškoj ulici 1.

Čugura predstavlja svoj novi opus,većina slika je strukturirana, akrilikom underpainting i dovršena uljem,na platnu, kartonu i lesonitu, sve različitih formata.

Čugura vrlo emotivno portretira prostor u kojem živi, realizirajući vrlo izbalansirane krajobraze, u polutami, s tek malo svjetla, uz izraziti ali i odmjereni kolor.

Njegovi su motivi duboko doživljeni i on u njima pronalazi i ističe ključne elemente, osobite karakteristike.

Čudesno bogatstvo prirode pruža umjetniku, koji posjeduje iznimni senzibilitet, a Čugura to ima, gotovo nevjerojatne mogućnosti realizacije.

Na njegovim slikama opažamo tajanstvene planine, izmaglice i zore, zalaske svjetla, cvijeće.

Isto tako valja reći kako na nizu novih slika ovoga umjetnika vlada nefigurativni motiv, uz isto tako vrlo figurativne teme,jer sve je to prostor u kome se nalazi i diše čovjek.

Slikar vješto kombinira rezultate svojih slikarskih istraživanja,nižući jednu sliku za drugom, u vrlo uspješnom ciklusu.

Piše: Miroslav Pelikan
26.07.2021. 08:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh