« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Ministarstvo turizma - za dulji rad trgovina

Ministarstvo turizma stalo je uz premijera, 10 eura potrošenih u trgovini, dnevno, je mnogo.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek, CROPIX)
Više o

Damir Bajs

,

radno vrijeme trgovina

,

podrška premijeru

Ministarstvo turizma podupire prijedlog premijera o produljenju radnog vremena trgovina u turističkoj sezoni, kazao je na današnjoj konferenciji ministar turizma Damir Bajs.

S obzirom na danas zakazani sastanak predstavnika Vlade i socijalnih partnera oko radnog vremena trgovina radnim danom, ministar Bajs nije želio iznositi nikakve detalje, kazavši kako 'ne želi prejudicirati odluku'.

Isto tako nije želio komentirati ni novinarski upit jesu li ili nisu dali svoj prijedlog o radu trgovina prije donošenja novog Zakona o trgovini, koji je propisao 'sporno' radno vrijeme trgovina do 21 sat radnim danom, kao niti je li taj prijedlog uvažen ili ne.

Načelni je stav Ministarstva da trgovine tijekom turističke sezone trebaju raditi dulje, kazao je Bajs koji također nije definirao trajanje turističke sezone (od kada do kada), kazavši da se to definira Zakonom.

Istaknuo je međutim da je potrošnja važan dio turizma, te da su turisti spremni potrošiti i to im treba omogućiti.

To je potkrijepio i podatkom iz istraživanja TOMAS da turisti u Hrvatskoj od ukupnih 56 eura dnevne potrošnje najmanje 10 eura 'ostave' u trgovinama, kupujući različite stvari.

Ipak naglasio je i da se u istom istraživanju turisti manje žale na radno vrijeme, a više na ponudu u trgovinama, koju ocjenjuju nedovoljnom i očekuju više.

Inače, danas će se, na prijedlog premijera Ive Sanadera, održati sastanak socijalnih partnera - Vlade, sindikalnih središnjica, Hrvatske udruge poslodavaca i Hrvatske obrtničke komore, te predstavnika jedinica lokalne samouprave, na kojem bi se donijela konačna odluka o radnom vremenu trgovina radnim danom.

Na sastanku bi trebao biti predložen i tekst Uredbe o radnom vremenu trgovina radnim danom koji bi nakon toga usvojila Vlada RH. (HINA)

20.08.2008. 12:48:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh