« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
POHVALA PRAVNOJ DRŽAVI

Ministarstvo turizma osudilo napad na srpske turiste u Podgradini

Ministarstvo ističe da je pravna država odmah reagirala i da je policija pokrenula prekršajni postupak, a danas je privela i počinitelje na Prekršajni sud

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Andrija Lučić/CROPIX)
Više o

napad

,

plaža

,

incident

,

Podgradina

,

srpski turisti

Zbog napada na turiste srpske nacionalnosti - oca i dva malodobna sina, koji se dogodio jučer u Podgradini, u blizini Zadra, Ministarstvo turizma izražava žaljenje i osuđuje takvo ponašanje te ističe da je pravna država odmah reagirala i da je policija pokrenula prekršajni postupak, a danas je privela i počinitelje na Prekršajni sud.

Kako se navodi u priopćenju Minstarstva, time se daje jasna poruka da je Hrvatska "ne samo lijepa i kvalitetna, nego i sigurna turistička zemlja te da će se u slučajevima incidenata, kao što ministar Damir Bajs često naznačuje, čvrsto i energično reagirati prema počiniteljima". Naime, svi turisti u našoj zemlji mogu očekivati jednaku zaštitu bez obzira na to je li riječ o turistima iz Srbije, Njemačke, Španjolske ili bilo koje druge zemlje.

Svi sudionici izgreda hrvatski su državljani s prebivalištem na tom području, navodi se u priopćenju te ističe kako, neovisno o tome, treba naglasiti da se "incident dogodio u turističkome mjestu te da je vezan uz činjenicu da su napadnuti srpske nacionalnosti".

Oca i dvojicu sinova u dobi od 16 i 14 godina na plaži u Podgradini najprije je verbalno napao pijani 47-godišnjak, kojemu se poslije pridružio i 16-godišnjak, koji je jednog od sinova pljusnuo, a drugog udario u lice. Obojica napadača, 16-godišnjak i 47-godišnjak, kojemu je izmjereno 2,8 promila alkohola u krvi, privedeni su prekršajnom sucu u Zadru. (hina/metro-portal)

23.07.2010. 20:31:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh