« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Ministarstvo ponovno sabotira spolni odgoj

Ni ove godine nema ništa od spolnog, odnosno zdravstvenog, odgoja u hrvatskim školama.

Fotografija vijesti
Više o

spolni odgoj

,

školstvo

,

Ministarstvo obrazovanja

Nakon višegodišnjih prijepora i pritisaka Ministarstvo obrazovanja izmislilo je još jedan razlog za otezanje s provedbom programa GROZD-a i Foruma za slobodu odgoja. Obznanili su da će evaluacija tih dvaju programa biti završena tek u listopadu, te da ‘ne znaju koliko su ti programi kvalitetni i prilagođeni potrebama učenika i mogu li kao takvi u škole’.

No apsurd je tim veći jer je Ministarstvo već otkupilo oba programa, pa se postavlja pitanje tko će snositi odgovornost za potrošene novce ako cijela priča propadne. A upravo bi se to moglo dogoditi ako evaluacija bude negativna.

Mladi sve češće obolijevaju od spolno prenosivih bolesti, a dobna granica prvog spolnog odnosa sve se više spušta. Stoga bi za sabotaže ovih programa netko trebao odgovarati. 

Postoji mogućnost da će na koncu okrnjeni spolni odgoj biti uključen u druge predmete, primjerice prirodu, biologiju, etiku, filozofiju ili satove razredne zajednice. Mladi školarci tako će opet ostati bez stručnih uputa o planiranju obitelji i zaštiti zdravlja zbog stava konzervativne političke većine koja se panično boji kondoma, masturbacije i homoseksualnosti.

Piše: Piše: Dorino Manzin
28.08.2008. 19:32:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh