« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
nema love

Ministarstvo poljoprivrede nudi mineralno gnojivo umjesto poticaja

Poljoprivrednici mogu 40 posto poticaja koji im nisu isplaćeni zamijeniti kupnjom mineralnih gnojiva

(Željko Hajdinjak/Cropix)
Više o

Ministarstvo poljoprivrede

,

mineralno gnojivo

,

državni poticaji

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja danas je izvijestilo da je donijelo Odluku o kupovini mineralnog gnojiva u svrhu zatvaranja potraživanja za potpore u poljoprivredi.

Taj svojevrsni vaučer poljoprivrednicima omogućuje da 40 posto poticaja koji im nisu isplaćeni zamijene kupnjom mineralnih gnojiva u idućih mjesec dana, a ako to ne žele tih će im 40 posto poticaja biti isplaćeno u novcu u idućoj godini.

Kako se navodi u priopćenju Ministarstva, korisnicima državnih potpora u poljoprivredi koji su ostvarili pravo na plaćanja po osnovi jesenske sjetve 2008. godine - žetva 2009. godine za pšenicu i uljanu repicu, isplaćena je vrijednost potpora u visini od 60 posto ostvarenih prava.

Za neisplaćenu vrijednost od 40 posto daje im se mogućnost da kupe mineralno gnojivo do 20. studenog ove godine i tako zatvore svoja potraživanja za potpore u poljoprivredi.

Korisnici koji iskoriste mogućnost kupnje gnojiva dužni su najkasnije do 25. studenog vratiti Ministarstvu odluku s pripadajućom fakturom koja potvrđuje kupnju mineralnog gnojiva kako bi se zatvorila njihova potraživanja.

Za korisnike koji do 20. studenog 2009. ne iskoriste mogućnost kupnje gnojiva smatrat će se da su prihvatili da se njihova potraživanja za neisplaćenih 40 posto poticaja realiziraju u 2010. godini isplatom na račun.

Korisnici koji ne žele ostvariti pravo na kupnju dužni su vratiti odluku Ministarstvu u roku od 15 dana od zaprimanja kako bi se njihova potraživanja podmirila u 2010. godini. (hina/metro-portal)

20.10.2009. 13:01:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh