« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
DIPLOMSKI STUDIJI

Ministarstvo pokriva školarine redovnim studentima

Za preddiplomske studije vrijedit će ista pravila kao i do sada.

(Srećko Niketić, CROPIX)
Više o

školarine

,

Ministarstvo znanosti

,

diplomski studiji

,

studij

,

državna subvencija

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa će u slijedećoj akademskoj godini pokriti školarine za diplomske studije za sve redovite studente koji prvi puta upišu prvu ili drugu godinu diplomskog studija, za što je u proračunu Ministarstva osigurano 25 milijuna kuna.

Ministarstvo znanosti priopćilo je danas da je to utvrđeno Odlukom o osnovama financiranja visokog obrazovanja u akademskoj godini 2009./10., donesenom 14. travnja 2009.

Za preddiplomske studije vrijedit će ista pravila kao i do sada, odnosno, troškovi studija u cijelosti će biti pokriveni iz proračuna za sve studente koji, sukladno prethodno utvrđenim kvotama, studiraju uz punu subvenciju Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Navedena odluka ima za ciljeve osigurati daljnji razvoj i podizanje kvalitete sustava visokog obrazovanja u Hrvatskoj, potaknuti usklađivanje raspodjele studenata po visokim učilištima sa potrebama tržišta rada za visokoobrazovanim kadrovima, te doprinijeti ravnomjernijem regionalnom razvoju RH posebice u vezi regionalne dostupnosti kvalitetnog visokog obrazovanja, navodi se u priopćenju. (hina/metro-portal)

16.04.2009. 16:30:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh