« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
POGODOVANJE

Ministar Karamarko prijavljen USKOK-u

Glasnogovornik USKOK-a Vuk Đuričić potvrdio je da je prijava podnesena ne želeći ništa reći o sadržaju

Tomislav Karamarko
Tomislav Karamarko (Sandra Šimunović/CROPIX)
Više o

USKOK

,

Partnerstvo za društveni razvoj

,

Tomislav Karamarko

,

prijava

Udruga Partnerstvo za društveni razvoj podnijela je danas USKOK-u kaznenu prijavu protiv ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka, gradonačelnika Obrovca te drugih osoba za koje sumnja da su pogodovale ministru da se poljoprivredna parcela njegova oca prenamijeni u građevinsku, javlja Hina.

"Zaprimili smo kaznenu prijavu protiv ministra", potvrdio je za Hinu glasnogovornik USKOK-a Vuk Đuričić ne želeći ništa reći o sadržaju prijave.

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec rekao je kako je stajalište ministra da svatko ima pravo podnijeti kaznenu prijavu, ali, isto tako, onaj tko podnosi prijavu mora znati da je i lažno prijavljivanje kazneno djelo te da je tijelo koje odlučuje o osnovanosti prijave državno odvjetništvo.

Partnerstvo za društveni razvoj podnijelo je prijavu protiv Karamarka jer, kako kažu, tijela kaznenog progona dosad nisu postupala u predmetima u kojima je bila poveznica s ministrom unutarnjih poslova pa nema drugog načina osim tražiti od institucija da rade svoj posao.

Predsjednik udruge Munir Podumnjak u priopćenju tvrdi kako je prijava sveobuhvatna te najavljuje da će o raspletu tog slučaja udruga redovito izvještavati javnost.

Prijava protiv Karamarka, gradonačelnika Obrovca Ante Župana i drugih podnesena je dva dana nakon javne rasprave, održane u formi emisije "Latinica" koja je u Novinarskom domu bila posvećena navodnom prikrivanju imovine i sukobu interesa ministra Karamarka.

Tom prilikom prikazani su prilozi u kojima se izražava sumnja da je gradonačelnik Obrovca posredovao u pogodovanju Karamarku da se jedino poljoprivredna parcela njegova oca u naselju Ivankuši, nedaleko od Obrovca, prenamijeni u građevinsku. Sumnja se i da je Karamarko vlasnik nekoliko parcela, među kojima i 400.000 četvornih metara zemljišta u Kruševu, te da je suvlasnik ili vlasnik nekih tvrtaka koje posluju izravno s državom. Ministar navodno to nije prijavio u svojoj imovinskoj kartici.

Zbog svega toga, Podumljak je u Novinarskom domu zatražio da Karamarko podnese ostavku ili da ga premijerka smijeni.


29.06.2011. 16:18:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh