« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
RUŠENJE - HOĆE ILI NEĆE

Ministar graditeljstva sastao se s bespravnim graditeljima na Murteru

Neće biti milosti za one vlasnike objekata koji su svoje kuće bez dozvole počeli graditi nakon 21. lipnja 2011.

Fotografija vijesti
Više o

bespravna gradnja

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak posjetio je danas Šibensko-kninsku županiju kako bi obišao bespravno izgrađeno vikendaško naselje Glavičicu u pirovačkoj općini te lokaciju na Murteru na kojoj je nekoliko građevina za koje je građevinska inspekcija donijela rješenja o njihovu uklanjanju.

Ministar se najprije sastao s bespravnim graditeljima iz Pirovca, koji su ga izvijestili o teškoćama u postupku legalizacije svojih objekata, izgrađenih bez dozvole.

Pirovčani su ministru prenijeli da je oko 150 bespravnih graditelja pokrenulo legalizaciju cijelog naselja Glavičice uz potporu lokalne samouprave.

Prostorni plan uređenja općine Pirovca, koji je donijelo Općinsko vijeće, sadržava i sanacijski plan Glavičice, što je bila početna točka u procesu legalizacije, istaknuli su bespravni graditelji.

Nakon pirovačkog naselja Glavičice, ministar Vrdoljak u pratnji građevinskog inspektora posjetio je i lokaciju na Murteru na kojoj je nekoliko građevina koje će se, po rješenju građevinske inspekcije, morati rušiti budući da su izgrađene nakon 21. lipnja 2011.

"Neće biti milosti za one vlasnike objekata koji su svoje kuće bez dozvole počeli graditi nakon 21. lipnja 2011., kada je prikupljena sva orto-foto dokumentacija", rekao je ministar Vrdoljak i dodao da će se takvi objekti rušiti.

Onima, pak, koji su do tog roka pokrenuli postupak legalizacije bespravno izgrađenih objekata ministarstvo će izići ususret, zaključio je ministar Vrdoljak.

27.03.2012. 17:24:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh