« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 2 mjeseca
MINIJATURE

Minijaturni svijet animiranog filma autorice Mirele Ivanković Bielen

Autorica je izložbu zamislila u dva segmenta. U prvom, konvencionalnom dijelu, uokvirene scenografije, likovi u dijelovima spremni za animaciju, razvojni proces izrade od crteža do prave lutke

Mirela Ivanković Bielen
Mirela Ivanković Bielen (Mirela Ivanković Bielen)
Više o

animirani film

,

minijature

Samostalna izložba animiranog filma autorice Mirele Ivanković Bielen, ilustratorice, animatorice i članice ULUPUH-ove sekcije za ilustraciju, karikaturu, strip, animirani film i primijenjeno slikarstvo, održava se u Galeriji ULUPUH u Zagrebu, od 18. do 31. siječnja 2021.

„Animirani film „Neposlušne" Maše Udovočić i Juliane Kučan, u produkciji Luma Filma iz Zagreba, svjetlo dana je ugledao 2017. godine. Realiziran je tehnikom digitalne cut-out animacije likova čiji dizajn, zajedno sa scenografijom, potpisuje Mirela Ivanković Bielen.  Film je to socijalne tematike koji na razigran i vedar način obrađuje razvoj odnosa žene i društva posljednjih stotinjak godina.

Autorica je izložbu zamislila u dva segmenta. U prvom, konvencionalnom dijelu, uokvirene scenografije, likovi u dijelovima spremni za animaciju, razvojni proces izrade od crteža do prave lutke, sitni predmeti čiji detalji se vide tek povećalom kao i ostali kreativni materijali korišteni u filmu, posjetitelju se predstavljaju na uobičajen način; u vitrinama, ovješeni na zidove ili pak na projekcijskom platnu. Na zidovima je predstavljen cijeli proces proizvodnje animiranog filma.

Drugi dio, surogat je izložbe i radionice u kojem se nalaze interaktivni izlošci kojima je cilj posjetitelja uvući u događaj, potičući ga na kreativno izražavanje. Posjetitelji mogu varirati emocije na licu glavne junakinje filma u prirodnoj veličini; biti malo neposlušni i okušati se u stvaralačkom procesu za radnim stolom punim boja, kartončića, drvaca i ljepila." - Elizabeta Wagner, prilagođeno iz predgovora

https://ulupuh.hr/

19.01.2021. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh