Metro-portal.hr

objavljeno 19.01.2021. 12:01:00
MINIJATURE

Minijaturni svijet animiranog filma autorice Mirele Ivanković Bielen

Autorica je izložbu zamislila u dva segmenta. U prvom, konvencionalnom dijelu, uokvirene scenografije, likovi u dijelovima spremni za animaciju, razvojni proces izrade od crteža do prave lutke

Mirela Ivanković Bielen
Mirela Ivanković Bielen (Mirela Ivanković Bielen)

Samostalna izložba animiranog filma autorice Mirele Ivanković Bielen, ilustratorice, animatorice i članice ULUPUH-ove sekcije za ilustraciju, karikaturu, strip, animirani film i primijenjeno slikarstvo, održava se u Galeriji ULUPUH u Zagrebu, od 18. do 31. siječnja 2021.

„Animirani film „Neposlušne" Maše Udovočić i Juliane Kučan, u produkciji Luma Filma iz Zagreba, svjetlo dana je ugledao 2017. godine. Realiziran je tehnikom digitalne cut-out animacije likova čiji dizajn, zajedno sa scenografijom, potpisuje Mirela Ivanković Bielen.  Film je to socijalne tematike koji na razigran i vedar način obrađuje razvoj odnosa žene i društva posljednjih stotinjak godina.

Autorica je izložbu zamislila u dva segmenta. U prvom, konvencionalnom dijelu, uokvirene scenografije, likovi u dijelovima spremni za animaciju, razvojni proces izrade od crteža do prave lutke, sitni predmeti čiji detalji se vide tek povećalom kao i ostali kreativni materijali korišteni u filmu, posjetitelju se predstavljaju na uobičajen način; u vitrinama, ovješeni na zidove ili pak na projekcijskom platnu. Na zidovima je predstavljen cijeli proces proizvodnje animiranog filma.

Drugi dio, surogat je izložbe i radionice u kojem se nalaze interaktivni izlošci kojima je cilj posjetitelja uvući u događaj, potičući ga na kreativno izražavanje. Posjetitelji mogu varirati emocije na licu glavne junakinje filma u prirodnoj veličini; biti malo neposlušni i okušati se u stvaralačkom procesu za radnim stolom punim boja, kartončića, drvaca i ljepila." - Elizabeta Wagner, prilagođeno iz predgovora

https://ulupuh.hr/

19.01.2021. 12:01:00
http://metro-portal.hr/minijaturni-svijet-animiranog-filma-autorice-mirele-ivankovic-bielen/129883/