« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 14 godina
DFWZ

Etno dizajnerica Mina Petra na zagrebačkom tjednu mode

Reviju Mine Petre nosit će i potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič

(Okovani Galileo, kostimografkinja Mina Petra)
Više o

Đurđa Adlešič

,

sp skijanje

,

istraživanje o nasilju

,

leš u šumi

,

pad smrtnosti

Naša najprizatija etno dizajnerica Mina Petra upravo se vratila iz Padove gdje se na glavnom trgu predstavila revijama etno kolekcije „Licitarsko srce" i kolekcije „Tkanica" koju ćemo vidjeti zadnjeg dana Dreft Fashion Weeka Zagreb.

Ujedno je za operetu Okovani Galileo premijerno izvedenu, prvo u Firenci, a zatim prije par dana i u Zagrebu, u Muzeju suvremene umjetnosti, odradila izvrsnu kostimografiju nadahnutu hrvatskom tradicijskom kulturom. Opereta putuje dalje kroz Europu, a Mina Petra sprema iznanađenje na DFWZ-u. Koje će sve poznate osobe nositi reviju poznate dizajnerice, Mina još nije htjela otkriti, ali smo ipak saznali da je jedna od poznatih žena i potpredsjednica vlade gospođa Đurđa Adlešić..

Uz novu kolekciju, vidjet ćemo i u zadnje vrijeme vrlo često spominjanu - prvu hrvatsku poslovnu torbu Tkanica s motivima i aplikacijama tkanice, nastalu u suradnji s tkaljama grada Knina, najnagrađivaniji izvorni uporabni suvenir.

Ranije uspješno predstavljena u Beču i Salzburgu, torba koju je nosila i izreklamirala premijerka Jadranka Kosor na sastanku s američkim predsjednikom Obamom, nakon hrvatske premijere na DFWZ-u, odlazi u London, Milano, New York i Toronto...

08.06.2010. 09:41:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh