« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
NE PRIZNAJU NAVODE

Milovanović i Kuzmanović zanijekali krivnju za Pukanićevo ubojstvo

Milovanović i Kuzmanović su optuženi i da su i prije ubojstva stalno pratili Pukanića, a Milovanović i da je pribavio eksplozivnu napravu velike razorne moći

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix)
Više o

Ivo Pukanić

,

suđenje

,

Milenko Kuzmanović

,

Željko Milovanović

Drugooptuženi i trećeoptuženi za ubojstvo suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića, Željko Milovanović i Milenko Kuzmanović, zanijekali su u četvrtak u nastavku suđenja pred sudskim vijećem posebnog odjela Višeg suda u Beogradu da su krivi za djela za koja su optuženi.

"Ne priznajem navode u optužnici. Nisam počinio djela koja mi se stavljaju na teret", rekao je Milovanović, koji je optužen za kaznena djela zločinačkog udruživanja i teškog ubojstva, za nedopušteno držanje oružja i eksplozivnog materijala te za krivotvorenje isprave.

Milovanović je kazao kako nije počinio djela navedena u optužnici niti je na ikoji način sudjelovao u njima, da je prvooptuženog Sretena Jocića i Kuzmanovića prvi put susreo na suđenju te da je o njima čuo samo iz tiska.

Dodao je kako se općenito ne osjeća krivim te da se ne može očitovati posebno o svakoj točki optužnice jer mu do sada nije omogućen uvid u sudske spise. Predsjedatelj sudskog vijeća Vladimir Vučinić objasnio mu je da je na to imao pravo i da o tome nije primio nikakav zahtjev, kazavši mu da takav zahtjev može nasloviti posebnom sudskom odjelu.

Optuženi Kuzmanović kazao je kako nije kriv i da ne priznaje optužnicu "jer nije pisana na dokazima" te da to "dokazuje i njegovo oslobođenje u Hrvatskoj". Dodavši kako se u optužnici navodi da je bio zadužen da članovima skupine organizira prijelaz državne granice između Hrvatske i Srbije nakon Pukanićeva ubojstva, Kuzmanović je istaknuo da u optužnici nije navedeno kako je on to trebao učiniti. (hina/metro-portal)

22.04.2010. 18:08:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh