« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci
ajmo transkripata, žileta

Miloševićeve snimke na dražbi

Snimke hrvatskih obavještajnih službi na online aukciji, zainteresiranih baš i nema.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

afera prisluškivanje

,

Slobodan Milošević

,

Milošević transkripti

Transkripti prisluškivanih razgovora negdašnjeg predsjednika Srbije i SRJ, haaškog optuženika, pokojnog Slobodana Miloševića ponuđeni su na dražbi na internetskoj stranici "Limundo" po početnoj cijeni od 500 dinara (nešto više od šest eura), piše u vikend-izdanju beogradski list "Danas".

Riječ je o transkriptima Miloševićevih razgovora od 1995. do 1997. godine s najbližim suradnicima i obitelji te s mnogobrojnim svjetskim političarima, među kojima je i tadašnji američki predsednik Bill Clinton.

Prodavatelj, čije se ime ne navodi, ali se kaže da je "poznato redakciji", objasnio je za list "Danas" da je riječ "o autentičnim transkriptima Miloševićevih telefonskih razgovora koje je snimala hrvatska obavještajna služba dok je Milošević boravio u vili u Karađorđevu, ali nije želio komentirati kako je njih došao".

Vila u Karađorđevu, navodi prodavatelj za taj beogradski list, "bila je omiljena rezidencija predsjednika Srbije Slobodana Miloševića, koji nije ni sanjao da je, dok je u njoj vodio državne poslove, sve njegove telefonske razgovore, i službene i privatne, uz pomoć najsuvremenije američke opreme prisluškivala "obavještajna uprava Hrvatske vojske".

On za "Danas" kaže i da je "tako hrvatski vrh imao neposredan, trenutačni uvid u odluke i planove, namjere i želje, ali i osobno raspoloženje tadašnjega prvog čovjeka Srbije".

Transkripti se sastoje od 17 dijelova, navodi u tekstu "Danas" i dodaje kako nose sljedeće naslove: "Clinton: Lijepo je čuti vaš glas"; "Predsjednikov bijes"; "Muke zbog Radovana Karadžića"; "Vuka na čistinu"; "Ivan sve amenuje"; "Telekom kao spas"; "Antić ne čita novine"; "Srbi nisu Kurdi"; "Urota protiv Srbije"; "Igre oko Kosmeta"; "Miru brinu piloti"; "Meni Clinton kaže"; "Surovi zakon mafije" i "Mrak širom Srbije". (hina/metro-portal)

08.11.2008. 13:40:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh