« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 2 mjeseca
MA DA?

Milkshake utječe na zdravlje srca?

Nedavno istraživanje američkih znanstvenika pokazalo je da i samo jedan milkshake može dugoročno negativno utjecati na zdravlje

E, ovo nije zdravo :)
E, ovo nije zdravo :) (Shutterstock)
Više o

zasićene masnoće

,

milkshake

Prehrana bogata zasićenim masnoćama pridonosi opasnosti od razvoja srčanih bolesti, no nedavno istraživanje američkih znanstvenika pokazalo je da i samo jedan takav obrok može dugoročno negativno utjecati na zdravlje. 

Naime, samo jedan obrok bogat zasićenim masnoćama gotovo odmah rezultira promjenama u krvnim žilama i kod zdravih ljudi, pišu znanstvenici u časopisu Laboratory Investigation.

Američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) podsjećaju da hrana bogata zasićenim mastima povećava razinu kolesterola u krvi, povećavajući i opasnost od kardiovaskularnih oboljenja, poput ateroskleroze.

Većina ljudi zna da takav način prehrane dugoročno vodi u neko od srčanih oboljenja, no znanstvenici s Medicinskog fakulteta Georgia u Augusti proveli su istraživanje želeći ustanoviti je li moguće da samo jedan obrok bogat zasićenim masnoćama odmah ostavlja posljedice i je li uistinu toliko štetan.   

Nakon završetka manje studije odgovor je bio potvrdan.  Njihova studija provedena na deset zdravih muškaraca pokazala je da konzumiranje samo jednog obroka s visokim udjelom masti, primjerice čokoladnog milkshakea, rezultira nezdravim promjenama u krvnim žilama i crvenim krvnim stanicama.

Stoga... pazite i što pijete, jer nije baš zdravo kako se čini

14.03.2019. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh